PRENAŠALI SMO V ŽIVO: ZRS Koper odprl 27. PPF s pogovorom Golo življenje (VIDEO)

Koper

Včeraj ob 21. uri se je na koprskem Martinčevem trgu začel 27. Primorski poletni festival, in sicer s pogovorom Golo življenje v organizaciji Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper. Pogovoru lahko prisluhnete na naši spletni strani.

Direktor ZRS Koper dr. Rado Pišot

Pogovor v organizaciji ZRS Koper z naslovom Golo življenje je bil namenjen razpravi o izkušnji življenja s koronavirusom in o tem, čemu smo se pripravljeni odreči zaradi golega preživetja. Na pogovoru, ki ga je vodil direktor ZRS Koper dr. Rado Pišot, so se zvrstili nadvse zanimivi gostje.

V času epidemije novega koronavirusa smo bili izolirani eden od drugega. Internet in splet sta nam olajšala komunikacijo, pa vendar smo ugotovili, da je fizični človeški stik nenadomestljiv. Poskusov, kako ga nadomestiti, je bilo veliko – manj ali bolj uspešnih, vendar nadomestilo je bilo skromno, votlo, neučinkovito. Gostje tega zanimivega pogovora so skušali najti odgovor na vprašanje, kako bomo ravnali prihodnjič. Ali bomo lahko s to izkušnjo v prihodnje živeli, ne da bi se odrekli vsemu, za kar živimo, 'le' zaradi golega življenja?

Gostje na javnem pogovoru Golo življenje so bili: igralka, pesnica in dramatičarka Saša Pavček, višja predavateljica na Pedagoški fakulteti v Kopru Ksenija Benedetti, direktor ZRC SAZU, predstojnik UIFS ZRC SAZU dr. Oto Luthar, red. prof. dr. Borut Telban iz Inštituta za antropološke in prostorske študije ZRC SAZU, predstojnik Pravnega inštituta ZRS Koper dr. Rok Svetlič, varuh človekovih pravic RS Peter Svetina, predstojnik kirurškega oddelka v Splošni bolnišnici Izola Mladen Gasparini in direktor Smučarske zveze Slovenije Franci Petek. Dogodek je povezoval direktor ZRS Koper dr. Rado Pišot.

Kljub omejitvam zaradi novega koronavirusa festival do zadnjega avgustovskega dne prinaša bogat program z gledališkimi in drugimi predstavami ter aktualnimi družbenimi debatami, ki se bodo vrstile v vseh štirih istrskih občinah. Primorska gledališča – koprsko, novogoriško in tržaško, ki soustvarjajo festival, ga bodo izvedla v vseh štirih obalnih občinah v skladu z novimi direktivami Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. Zadnja napotila ohranjajo možnost druženja do 500 ljudi, ko gre za organizirane prireditve, za katere bo na podlagi mnenja NIJZ izdano soglasje.

Live from Mevo

Posted by Regional on Wednesday, July 1, 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija