PRENAŠALI SMO V ŽIVO: Mestna občina Koper namenu predala vozili za spremljanje starostnikov (VIDEO)

Koper

Mestna občina Koper je danes uradno predala namenu dodatni vozili, namenjeni izvajanju storitve spremljanja starostnikov po nujnih opravkih in družabništva, imenovanega Vitica. Kot so zapisali na občini, so namreč prepoznali povečane potrebe po tovrstnih storitvah. Neposreden prenos smo prevajali na našem portalu.

Program Vitica ob pomoči mestne občine, ki financira javne delavce oz. spremljevalce, izvaja Obalni dom upokojencev Koper. Program starostnikom omogoča kakovostno in predvsem aktivno življenje v domačem okolju, med svojimi najbližjimi, ob tem pa ohranja njihovo samostojnost in suverenost ter pomembno zmanjšuje pritisk na zahteve po institucionaliziranih oblikah pomoči, so poudarili na koprski občini.

V okviru programa spremljanja je tako starejšim občanom na voljo storitev spremljanja po najrazličnejših opravkih, od obiska zdravnika, odhoda v trgovino ali na banko pa vse do prevoza v Center dnevnih aktivnosti v Koper, v katerem izvajajo najrazličnejše aktivnosti, dogodke, delavnice in tečaje, namenjene starejšim.

Cena storitve znaša 3,25 evra na uro, pri čemer Mestna občina Koper socialno šibkejšim starostnikom, ki so upravičeni do socialne pomoči, storitev prevoza in spremstva krije v celoti. V letošnjem letu je zaradi povečanega povpraševanja po teh programih občina sprejela tudi odločitev, da bo Obalnemu domu upokojencev Koper zagotovila dve dodatni vozili, na ta način pa storitev omogočila širšemu krogu uporabnikov.

Če bo zainteresiranih uporabnikov v prihodnje še več in bodo za normalno izvajanje storitve potrebovali dodatna vozila, bodo za zagotavljale programa Vitica lahko uporabljali tudi električna prevozna sredstva iz sistema t. i. car-sharinga, ki ga je občina že vzpostavila in bo polno zaživel v kratkem, so še napovedali na koprski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija