PREISKAVA ENEGA NAJVEČJIH PRIMEROV PROSTITUCIJE PRI NAS: Kriminalisti v primorskem lokalu, zaslužek več milijonski

Kronika

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) naj bi se po poročanju portala 24ur lotili enega največjih primerov prostitucije v Sloveniji. Sinoči naj bi vkorakali tudi v enega od primorskih lokalov in sicer, lokal Marina na Ajševici pri Novi Gorici. Prostost naj bi odvzeli več osebam, ki naj bi vodile dobro organizirano prostitucijo. Osumljenci naj bi nezakonito zaslužili okoli 10 milijonov evrov.

Po preiskavah na območjih Nove Gorice in Maribora zoper 19 državljanov Slovenije in Romunije ter eno gospodarsko družbo poteka predkazenski postopek zaradi zlorabe prostitucije, izkoriščanja ter proizvodnje prodaje drog, so sporočili iz policije. Policisti so prostost odvzeli osmim osumljencem, šest so jih pridržali.

Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo. V preiskavi sodeluje 59 preiskovalcev NPU in 85 kriminalistov in policistov policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Nova Gorica in Koper.

Policisti so na podlagi sodnih odredb opravili pet osebnih preiskav, 10 preiskav osebnih vozil, sedem preiskav zasebnih prostorov in 16 preiskav poslovnih prostorov različnih gospodarskih družb, so v sporočilu za javnost zapisali na Generalni policijski upravi.

Šest oseb je še vedno v policijskem pridržanju. Če bodo izpolnjeni vsi zakonski razlogi, jih bodo v roku 48 ur od odvzema prostosti privedli k preiskovalnemu sodniku, sicer bodo izpuščeni na prostost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija