TO SO KANDIDATI ZA OBČINSKI SVET IN ŽUPANA NA LISTI ZAVEDNO KOPER: "Kopru bi rad ponovno pripel lento strateško najbolj pomembnega mesta v državi" (VIDEO)

Koper

V prostorih Območno-podjetniške zbornice Koper se je danes predstavil koprski županski kandidat Patrik Greblo in kandidati za občinski svet Liste Zavedno Koper. Kot pravijo, so vsi kandidati ljudje s svojimi službami in karierami in od nikogar nič ne pričakujejo. V njih se je preprosto prebudil klic po politični aktivaciji z željo nekaj spremeniti v koprski mestni občini. "Kopru bi rad ponovno pripel lento strateško najbolj pomembnega mesta v državi," je v uvodu predstavitve dejal Greblo, ki je prepričan, da z njegovo izvolitvijo koprska občina ne bi dobila le župana, ampak predvsem ekipo uveljavljenih strokovnjakov.

"Živimo v neki iluziji, da nam pogled na morje daje avtomatično vse. To nas spravlja v neko superiornost, ki pa mislim, da je iluzorna in je treba za ta prostor narediti nekaj več, kot zgolj zagotoviti pogled na morje," je prepričan kandidat za koprskega župana Patrik Greblo, ki Koper vidi kot sodobno mediteransko mesto, v katerem bi lahko našli zaposlitev tudi visoko izobraženi prebivalci.

Dnevno naj bi se po nekaterih podatkih vozilo iz Kopra drugam v službo okoli 2.500 ljudi, največ na območje Ljubljane. In tudi sam Greblo živi v Ljubljani, saj je trenutno zaposlen na RTV Slovenija kot svetovalec generalnega direktorja za področje glasbe. Zadnjih deset let je tudi sicer zasedal vodstvene položaje v javnem sektorju. "Pripisujejo mi uspehe pri vodenju kolektivov," je zatrdil in dodal, da ima občutek za delo z visoko profiliranimi individualisti.

"Zakaj v državi, kjer govorimo o regionalizmu in decentralizaciji, še nihče ni v Koper pripeljal enega ministrstva?" ga je zanimalo. V program stranke Zavedno Koper so tako vključili zahtevo po preselitvi ministrstva za infrastrukturo. Med bolj zanimivimi pobudami iz programa je še ustanovitev tretje slovenske medicinske fakultete in novega kliničnega centra.

Greblo je dejal, da je še veliko takšnih projektov, ki so čakali na ljudi, ki se s tem ukvarjajo. Zatrdil je, da so se prav takšni zbrali na Listi Zavedno Koper. Po njegovih besedah je stranka aktivirala skupino občanov, ki se prej niso želeli izpostavljati. Greblo si predstavlja takšen Koper, kjer ne bi bilo pomembno, kdo je župan, ampak kdo so ljudje v njegovi ekipi in koliko so sposobni.

Zatrdil je, da gredo v kampanjo povsem neodvisni. Pojasnil je, da so na listi kandidati različnih političnih usmeritev. Po njegovih besedah so finančna sredstva zbrali sami in ne sprejemajo nobene podpore kakršnih koli kapitalskih interesnih skupin.

Na vrhu seznama kandidatov za občinski svet Greblu sledita direktorica Gledališča Koper Katja Pegan in direktor Znanstveno-raziskovalnega središča Koper Rado Pišot. Od imen, ki so prepoznavna tudi na državni ravni, so med kandidati nekdanji minister za zdravje Dorjan Marušič, nekdanji generalni direktor Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Marko Filli, nekdanji izvršni direktor DUTB Dimitrij Piciga in pevka Tinkara Kovač.

V Kopru je poleg Grebla še šest županskih kandidatov. LAB in Gibanje Svoboda predlagata aktualnega župana Aleša Bržana, ki ga podpira še stranka Oljka. Za stranko Zaupanje kandidira Peter Bolčič, za SDS Igor Colja, za Levico Alan Medveš, za stranko Koper je naš Boris Popovič in za SD Jadranka Šturm Kocjan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zvitalisica |  26 .10. 2022 ob  08: 10
To kar Bella piše, drži in skorajda ni kaj dodati. Ekipa, vsi 50 plus v riti in celo življenje trla brla - in zdaj bi spet na državno infuzijo ?!?! Da jih ni sram! Če jim vzameš te službe, bi crknili od lakote, ker ne znajo nič delati, nikoli delali in pričakujete, da bodo na občini delali? Kateri od teh na sliki ima jajca odpreti firmo in se boriti na trgu za kos kruha?
Bella |  25 .10. 2022 ob  20: 04
29
Popolnoma neprimerna ekipa, ki nima dan delovne dobe v realnem sektorju! Od kar so se rodili našvasani na drzavno siso in to jim gre dobro. Nedelovni, svi na drzavnom poslu. I opet na drzavni posao!!!!!
Ocitno nic ne delajo, ce bodo ob svojem delu, bili so uhlebljeni na obcini. Jaz sem prisla crknjena domov, v glavnem vseh 40 let, ti zgleda so spociti....
"Akademci" popolnoma odtujeni od navadnih ljudi, problemov in resevanja le-teh.
nylarazgotra |  25 .10. 2022 ob  16: 45
24
Če je zaposlen na RTV potem že vemo koliko je ura. Tam imajo toliko svinjarji za počistiti, da ne potrebujemo še Koper počistit za njim. Dovolj, ne rabimo takih županov. Vsa javnost ve kaj se dogaja na RTVju. Kaj si mora zagotoviti službo če slučajno se tam kaj zalomi?
galeb |  25 .10. 2022 ob  15: 54
-13
Meni se Patrik dopade je pravi Ištrijan biva u Pobegih in je dokazau da je dosti sposoben. Tudi se mi dopade da ga poznajo po sloveniji ker od kozine ča gor nobeden ne ve kadu je župan u kopru inu u izoli inu piranu. Je treba en malo več kričat da te forešti čujejo
Stiv Rivs |  25 .10. 2022 ob  15: 07
12
Ooooh, koliko lepih, zglajenih besed.
Na koncu pa imamo spet opravka z novo oganizirano skupino foreštov, ki bi nam v Istri ukazovali kaj naj delamo in kako naj živimo.
Kaj pa, če bi enostavno šli nazaj od koder ste prišli in Istrijane pustili, da živijo po svoje, kot so to delali vsa STOLETJA pred vašo "proletarsko" okupacijo ?
Caput Histriae |  25 .10. 2022 ob  14: 38
32
skupina, katera je že prvi dan zaljubljena sama vase!!!
čipollino |  25 .10. 2022 ob  13: 31
11
In naj zdaj gledam 1 uro videoposnetka, da izvem imena?