PREDSTAVITEV KNJIGE V KOPRU ŽIVEČEGA AVTORJA: Pot v srčnost preko usmerjanja svojega toka misli in čustev (FOTO)

Koper

V sredo, 7. decembra, so v Grand Hotel Koper pospremili v svet knjigo 'Vseeno. Vse je eno.' Avtor je v Kopru živeči Aleksander Batič. V dvoranici pod tremi oboki je slikovito opisal naravoversko življenje Krasa gost večera Boris Čok, ljubiteljski proučevalec in zapisovalec slovenske staroverske dediščine.

Aleksander Batič in Boris Čok

V romanu je avtor skozi preplet zgodb opisal pot v srčnost preko usmerjanja svojega toka misli in čustev. Gre za preplet zgodb Zemljanov, živečih na dveh povezanih planetih. Osrednja zgodba je vezana na skupnost prijateljev, ki so se spoznali konec 19. stoletja med šolanjem v Gorici (Italija). Bili so Avstrijci, Furlani, Benečani, Italijani in Slovenci. Ustanovili so skupnost pod Kolovratom na Tolminskem, kjer so se sčasoma povezali s tamkajšnjimi staroverci (naravoverci).

Kasnejši dogodki pa se vse do današnjih dni odvijajo na območju celotne zahodne Sloveniji, med obalo in notranjostjo Slovenske Istre, med Novo Gorico in Vipavsko dolino ter Kobaridom. Zgodba se zaključi pri izolskih Belih skalah.

Za nekoga bo knjiga "znanstvena fantastika", za drugega "manj poznana realnost" – kje je meja med njima? Kar je bila včeraj znanstvena fantastika, so danes splošno uporabljena orodja in znanja.

'Vseeno. Vse je eno' predstavlja moč zavestnih izbir posameznika in skupnosti ter alternativo za prijaznejši svet. Navdih in pomoč lahko poiščemo tudi v oddaljenem kotičku galaksije, predvsem pa ju zaznavamo v svojem srcu, so zapisali v sporočilu za javnost. 

V knjigi in tudi na spletni strani je namig, kako si lahko z navdihujočim branjem zgodbe izdelamo preprost, a učinkovit lasten priročnik.

V bližnji prihodnosti bodo soorganizirali dogodke v Slovenski Istri, v širši Sloveniji in tudi v zamejstvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija