PREDSEDNIK OBJAVIL VIDEO Z OPOLZKIMI PRIZORI: Več kot 44.000 komentarjev, Twitter posnetek kmalu označil za občutljiv material

Svet

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je v torek na Twitterju objavil video z opolzkimi prizori s karnevala v mestu Sao Paolo ter posnetek povezal s kritiko sodobne družbe, češ da so obscenosti postale del vsakdana. Številni so tvit predsednika kritizirali, da z njim le napada karnevale in gejevsko skupnost.

Populistični predsednik je zapisal, da sicer nerad objavlja ta posnetek, a da mora državljanom pokazati resnico. Na posnetku med karnevalom moški skače po postajališču za taksije ter množici kaže golo zadnjico, nato pa drug moški urinira po njegovih laseh. Predsednik je v tvitu nadaljeval, da so tovrstni prizori dandanes običajni na karnevalih in da naj državljani sami sklepajo, kaj to pomeni, poroča britanski BBC.

Kritiki ocenjujejo, da se je želel z objavo le maščevati ter napasti karnevale in gejevsko skupnost. V karnevalskem času sta bila namreč Bolsonaro in njegova soproga Michelle pogosto tarča kritik in posmeha. Čeprav je Bolsonaro prepričljivo zmagal na lanskih volitvah, mu mnogi očitajo močno prisotnost vojske v njegovi vladi, večkrat pa je podal rasistične in homofobne izjave. Pod spornim tvitom se je zvrstilo več kot 44.000 komentarjev, Twitter pa je posnetek kmalu označil za občutljiv material.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija