PREDLOG SDS PADEL: Vlada ne podpira obveznega testiranja funkcionarjev na prepovedane droge

Slovenija

Vlada je na včerajšnji seji sprejela mnenje o predlogu zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge, ki ga je v DZ vložila poslanska skupina SDS. Vlada ne podpira predloga, saj pretirano posega v zasebnost posameznika, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Po navedbah vlade bi lahko bila takšna ureditev pri presoji ustavnosti sporna, zlasti ob odsotnosti prostovoljne privolitve funkcionarja k testiranju. Poleg tega pa vlada ocenjuje, da predlog zakona ne rešuje celovite problematike vseh psihoaktivnih snovi, ki lahko vplivajo na vestno, nepristransko in kakovostno opravljanje nalog funkcionarjev.

S predlogom zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge se določa obveznost testiranja funkcionarjev na prisotnost prepovedanih drog v organizmu, organizacija in postopek testiranja ter objava poročila o ugotovitvah testiranja. Predlagatelji utemeljujejo predlog zakona s tem, da je njegovo sprejetje neizogibno zaradi odgovorne politike oziroma odgovornosti funkcionarjev pri opravljanju njihovih funkcij in preglednosti njihovega delovanja, so povzeli v vladi.

Cilj predlaganega zakona je po mnenju SDS zagotavljanje transparentnosti delovanja funkcionarjev in preventivno delovanje na področju prepovedanih drog ter posledično z njihovim prometom ter koruptivnimi dejanji. Namen zakona je urediti obveznost testiranja za funkcionarke in funkcionarje na prisotnost prepovedanih drog v organizmu, organizacijo, postopek testiranja in objavo poročila o ugotovitvah testiranja, so zapisali v SDS.

Testirani bi torej bili poslanci DZ, predsednik republike, predsednik vlade, ministri in državni sekretarji, "katerih pričakovano ravnanje je, da opravljajo naloge vestno, nepristransko in kakovostno", so navedli v predlogu.

BONUS VIDEO: Podrobnosti umora v Kobjeglavi, policisti v hiši zasegli večje količine prepovedanih drog

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SkateBordKite |  25 .06. 2022 ob  05: 37
No potem naj se tudi neha preganjat folk zaradi jointa!!! To je tudi poseg v zasebnost!!
manemebasat |  24 .06. 2022 ob  16: 39
Nekje sem prebral, da so v Bruslju vzeli vzorce papirja v straniscih in 80% ga je imelo sledi kokaina. Zihr tudi v nasi vladi.
forešter4 |  24 .06. 2022 ob  09: 06
sej so čisti, se nimajo kaj za bati vendarle..
kokodek |  24 .06. 2022 ob  08: 03
v SDS so se izkazali kot pijani vozniki, mogoče bi začeli s pihanjem, in kakšen psihološki test tudi ne bi škodil, pa odvajanje od tviterja, pa zdravljenje škodoželjnosti in sovraštva