PREDATOR DOSEGEL HRVAŠKO PLAŽO: Kopalce prestrašila plavut velike ribe v plitvini (VIDEO)

Svet

Kopalce v Primoštenu pri Šibeniku je konec tedna prestrašila plavut velike ribe, ki je plavala v plitvini, saj so najprej pomislili, da gre za morskega psa. Ko so bolje pogledali, so si oddahnili. Šlo je namreč za mečarico, poročajo danes hrvaški mediji. Riba je bila dolga približno dva metra in je nekaj ur plavala ob plaži.

"Z možem sva se kopala in ravno ko sem stopila iz vode, je v plitvino priplavala velika riba in začela plavati naokoli," je povedala Katarina Palčić, ki je ribo tudi posnela, poroča časnik 24 sata na svoji spletni strani. Časnik je objavil tudi videoposnetek, na katerem je videti mečarico, kako plava v krogu nekaj metrov od obale. Palčićeva je še povedala, da se je najprej ustrašila, saj mečarice nikoli prej ni videla. Dodala je, da je riba ob plaži plavala skoraj tri ure.

Mečarica v plitvini je presenetila tudi prebivalce Primoštena, ki niso vajeni, da bi tovrstno ribo opazovali tako blizu obale. Eden prebivalcev je za Večernji list dejal, da je med sprehodom s psom v morju zagledal plavut. Tudi on je najprej pomislil, da gre za morskega psa, a ko je prišel bliže, je ugotovil, da gre za mečarico.

Mečarice je ponavadi mogoče videti na odprtem morju v srednjem in južnem Jadranu, je za zagrebški časnik povedal strokovnjak splitskega inštituta za oceanografijo Jakov Dulčić. Pojasnil je, da mečarica v Jadranu ni redka, je pa zaščitena z zakonom.

"Zgodi se, da se kakšna izgubi, a zanimivo je, da je bila v tako plitvi vodi," je povedal Dulčić. Opozoril je, da je mečarica ogrožena zaradi ribolova, plastičnih odpadkov in ostankov nafte v morju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija