PRED VRATI JE 11. FESTIVAL INOVATIVNOSTI - FESTINNO: Poudarek bo na sodobnih temah in izzivih, povezanih s podjetništvom (VIDEO)

Koper

Festival inovativnosti, ki se je zadnjih 10 let odvijal na UP Fakulteti za management v Kopru, se v svoji 11. ponovitvi zaradi aktualnih razmer povezanih s širjenjem COVID-19 v celoti seli na splet. Dogodek, ki v čezmejnem prostoru združuje podjetnike, študente, predavatelje, raziskovalce in ostalo javnost, bo letos z več kot 20 predavanji, delavnicami, okroglimi mizami in ostalimi vsebinami popestril znanje še večjemu številu uporabnikov, so danes sporočili iz UP Fakultete za management.

Festinno je regijska čezmejna platforma za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških aktivnosti, stičišče povezovanja akademske sfere, gospodarstva, zainteresirane javnosti ter načrtovalcev politik podpore podjetništva. Organizira jo Fakulteta za management Univerze na Primorskem v sodelovanju z ostalimi partnerji projekta NUVOLAK2.

Festival bo letos potekal že v svoji 11. izvedbi. "Enajsta izvedba zagotovo pomeni neke vrste tradicionalnost, ta enajsta pa nas je zazanamovala z neko specifiko, spletnostjo, viralnostjo, vse se dogaja 'online'," je na današnji tiskovni konferenci, ki je potekala preko Zooma, izpostavil prof. Mitja Ruzzier, vodja projekta Nuvolak2.

Mitja Ruzzier

Že 11. festival festINNO bo 26. maja 2020 v celoti potekal preko spletne platforme Zoom. Udeleženci bodo v sklopu delavnic, okroglih miz, predavanj, razprav in predstavitev prisluhnili domačim in tujim predavateljem, izkušenim podjetnikom, kreativnim študentom in drugim gostom.

Krovni program začne v torek, 26. maja, ob 9. uri, in sicer z delavnicami 3D-tiska.

V programu bo poudarek na sodobnih temah in izzivih, povezanih s podjetništvom: 3D-tisk, prodaja na Amazonu, Erasmus programi za podjetnike, blagovne znamke, startup ekosistemi, mladi v podjetjih, digitalni marketing, od ideje do produkta in mnogo več.

V okviru dogodka pa se bo odvil tudi zaključni dogodek INNOchallenge čezmejnega natečaja za najbolj inovativne poslovne ideje študentov, ki so jih ti razvijali v tekočem študijskem letu.

Podrobnejši seznam delavnic je objavljen na spletni strani festivala – www.inno.si/festinno. Za prisotnost na posameznih delavnicah je potrebna predhodna prijava.

Več utrinkov z lanskega dogodka si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija