Pred tekmo mladih reprezentanc v Kopru tudi dobrodelno srečanje

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let bo v petek ob 15.30 na koprski Bonifiki igrala šesto tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2015, tekmec pa bo Rusija. Uvod v kvalifikacijski obračun bo imel dobrodelno noto, ob 13. uri se bodo namreč na bližnjem igrišču z umetno travo pomerile Humane zvezdice Slovenije in Rusije.

Slovenske barve bodo na prireditvi pod imenom "Pod zastavo dobrote" med drugimi zastopali predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, koprski župan Boris Popovič, nekdanji nogometaši Marko Simeunović, Gregor Židan, Đoni Novak, trener Bojan Prašnikar, nekdanji alpski smučar Mitja Dragšič, boksar Dejan Zavec, glasbeniki Miha Guštin Gušti, Jože Potrebuješ, Vili Resnik in še mnogi drugi.

Na ruski strani pa bodo med drugimi tudi predsednik zveze trenerjev in nogometašev Rusije Vladimir Valerjevič Leončenko, nekdanji vrhunski umetnostni drsalec Ilija Averbuh, nekdanji nogometaš Sašo Vorobjev (igral je tudi za Gorico), Aleksej Prudnikov, ki je kot nogometni vratar med drugim osvojil zlato olimpijsko kolajno leta 1988, in drugi.

Prispevki namenjeni športnikom invalidom

Kot sporočajo prireditelji, vstopnine ni, prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni športnikom invalidom - Paraolimpijskemu komiteju Slovenije. Ob nogometnem dogajanju pa bodo slovenski in ruski umetniki oziroma estradniki poskrbeli še za skupen koncert.

KP stara garda |  13 .11. 2013 ob  18: 16
zanimivo ob 13....a je res toliko brezposlenih v Kopru??
kole |  13 .11. 2013 ob  13: 53
Lepo.