PRED SLOVENSKO OBALO PREŠTELI TISOČ JADRALCEV: Kako so se na spomladanskem pokalu odrezali naši?

Izola

Po dveh letih premora zaradi pandemije je jadralni klub Burja Izola pripravil 33. spomladanski pokal. V velikonočnem tednu je tri dni gostil 260 jadralcev in jadralk iz devetih držav v razredih ilca 7, ilca 6 in ilca 4 ter 420. Na morju pred slovensko obalo pa so prešteli tisoč jadralcev na treh regatnih poljih v prehodnih in olimpijskih razredih.

Skupni zmagovalec v razredu ilca 7 je bil Matej Valič (Jadro Koper) med 21 tekmovalci v tem razredu. V razredu ilca 6 je nastopilo 62 tekmovalcev, med njimi je bil na 3. mestu Luka Zabukovec z najboljšo slovensko uvrstitvijo, med dekleti pa je bila najboljša Slovenka Lana Vidmar na 5. mestu (oba Jadro Koper).

V razredu ilca 4, ki je štela tudi za kriterijsko regato med mladinci, je bil med 45 tekmovalci najboljši slovenski predstavnik Svit Dujmovič Šterpin (Pirat Portorož), ki je končal kot 2. skupno. V razredu 420 je med 64 posadkami skupno zmagala slovenska, v kateri sta jadrala Martin Fras in Mija Škerlavaj (Pirat Portorož).

"Letos je bilo presenetljivo dobro, nismo pričakovali toliko jadrnic, tako da nas je organizacijsko kar presenetilo. Zelo dobro smo sodelovali s hoteli San Simon, ki se jim moram resnično zahvaliti, in z občino Izola, ki nam je pomagala tako finančno kot prostorsko, dovolili so nam uporabo dodatnega prostora na obali za logistko. Posebej pa bi izpostavil naše člane, prostovoljce in organizacijski odbor. Kar 40 ljudi je dalo vse od sebe, da so res vrhunsko izpeljali to regato," je povedal predsednik Burje Vasilij Žbogar, sicer najuspešnejši slovenski olimpijec v jadranju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija