PRED KOPRSKIM SODIŠČEM JE PESTER TEDEN: Katere "bele ovratnike" bodo pripeljali pred roko pravice?

Koper

V prihodnjem tednu se bo na mizah koprskih sodnikov znašlo nekaj odmevnih zadev, ki so že v preteklosti sprožale številne polemike. Tako bo v četrtek koprsko višje sodišče obravnavalo pritožbo tožilstva zaradi oprostilne sodbe Igorju Bavčarju in Miroslavu Golubiću za obtožbe o zlorabi položaja pri prodaji delnic Intereurope na škodo Istrabenza. 

V ponedeljek, 12 februarja, se bo na Okrožnem sodišču v Kopru nadaljevanje sojenja zaradi očitkov o zlorabi prostitucije v zadevi Marina. Obtožnica jih bremeni, da so zlorabljali prostitucijo in na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba Marina na Ajševici pri Novi Gorici izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev.

V sredo se bo nadaljevalo sojenje Bojanu Petanu, Bogdanu Pušniku in soobtoženim zaradi očitkov o zlorabi položaja v primeru izčrpavanja družbe DZS.

Na koprskem višjem sodišču pa bo v četrtek pritožbena seja bozoper marca lani izrečeno oprostilno sodbo nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenz Igorju Bavčarju in predsedniku uprave Maksime Holding Miroslavu Golubiću za obtožbe o zlorabi položaja pri prodaji delnic koprskega logista Intereuropa na škodo Istrabenza in pomoči pri tem. Na izrečeno sodbo se je pritožilo tožilstvo, ki je za Bavčarja predlagalo dve leti in šest mesecev zaporne kazni, za Golubića pa dve leti.

Prvostopenjsko sodišče je aprila 2019 oba že spoznalo za kriva, a je višje sodišče nato sodbo razveljavilo in vrnilo zadevo v ponovno sojenje pred spremenjenim senatom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  11 .02. 2024 ob  17: 10
17
Kdo bi si mislu da bo teh dvajset let tako hitro minilo