PRED INTERPELACIJO TUDI PIVČEVA? Vložili naj bi jo v ponedeljek

Slovenija

LMŠ bo v ponedeljek v postopek DZ vložila interpelacijo kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. Očitki so kršenje zakonodaje s področja integritete in preprečevanja korupcije, sum zlorabe uradnega položaja ter nespoštovanje etičnih norm in prikrivanje dejstev, ki so v javnem interesu. Interpelacijo so poslali v sopodpis vsem poslanskim skupinam.

Kot so v pisnem sporočilu navedli v LMŠ, je v rokah vseh 90 poslank in poslancev odločitev, "kako visoko bomo postavili etične standarde ravnanja politike". "Naj ne bodo še niže od minimalnih," so pozvali.

Jurša: Glede na razpoloženje med poslanci DeSUS pričakovati, da bodo podprli interpelacijo Pivčeve

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je pričakoval interpelacijo ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec, ki jo nameravajo vložiti v LMŠ. Kot je dodal, je pričakovati, da bo glede na dosedanje razpoloženje v njihovi poslanski skupini tudi poslanci DeSUS interpelacijo podprli. V DeSUS se bodo dokončno sicer odločali na osnovi tega, kaj bo v interpelaciji zapisano. Imajo pa v poslanski skupini po njegovih besedah tako ali tako tudi "svoje razloge", te pa so v javnosti izpostavili že večkrat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  18 .09. 2020 ob  13: 33
Gantar se mora rešiti Pivceve.
On bo privatiziral zdravstvo Pivceva je proti...
Ona je zamenjala direktorja gozdov, Gantar je proti.
Tu je caka......
Gantarju je potrebno preprečiti dostop do demografskega sklada.
Pivceva je kokoš. Spanje in hrano bi si lahko sama plačala.
Gantar pa je slab minister za zdravstvo.
Jurša stari partijski sekretar je zrel za upokojitev.
Lp