PRED DZ NAPADLI POSLANCA SDS GRIMSA: Neznanec naj bi ga najprej potisnil po stopnicah, nato pljunil

Kronika

Nekaj pred 16. uro je pred poslopjem DZ neznanec napadel poslanca SDS Branka Grimsa. Na poti v kletno parkirišče ob poslopju parlamenta ga je porinil po stopnicah, je poslanec pojasnil za Siol.net. Dogodek je že prijavil policiji, kjer so potrdili, da napad preiskujejo.

"Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu," je za portal povedal Grims. Kot je dodal, je dogodek že prijavil policiji.

"Pravkar so pri odhodu iz državnega zbora grobo napadli našega poslanca Branka Grimsa. V neposredni bližini so bili policisti, ki so napadalca videli, vendar jim je pobegnil," je zapisal Janez Janša.

Dodal je še, da identifikacija "za pristojne ne bi smela biti težka", saj je območje pred parlamentom "pokrito z varnostnimi kamerami".

Policisti so sporočili, da dogodek obravnavajo. "Pojasnjujemo, da so bili policisti Policijske uprave Ljubljana danes nekaj pred 16. uro obveščeni o dogodku v okolici Državnega zbora, kjer se je do sedaj neznana oseba nasilno vedla do enega izmed poslancev. Vse okoliščine dogodka policisti še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca, kot tudi za zaščito žrtve," so zapisali.

Ob tem so poudarili, da dogodke z elementi nasilja obravnavajo z ničelno toleranco ter jih ostro obsojajo, "saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno".

V SDS se bodo sicer na napad odzvali na novinarski konferenci v soboto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  28 .10. 2022 ob  22: 27
Dejte fantu eno ruto zrihtat.....
vid |  28 .10. 2022 ob  19: 54
Vsako nasilje je zavrzno, ne glede na to kdo je zrtev. Poslamec, clanica organizacije ali branjevka na trznici. Bomo videli ce ga bodo nasli in objavili ime.
Bujenabrigu |  28 .10. 2022 ob  18: 49
Primitivizem vlada v tej drzavici ki ne zasluzi naziva drzava!