PRED BONIFIKO MIRNO IZRAZILI PODPORO PALESTINCEM: Med tekmo pa na igrišče pritekel Franci Kek in se ulegel (FOTO)

Koper

Košarkarska tekma v Kopru med reprezentancama Slovenije in Izraela, ki je veljala za varnostno tvegano, je minila mirno, so povedali na koprski policijski upravi. Zabeležili so sicer dve kršitvi zakonov o javnem zbiranju in o zasebnem varovanju. Pred dvorano je skupina 30 protestnikov s transparenti in zastavami mirno izrazila podporo Palestincem.

Foto: posnetek zaslona 24ur.com

V dvorani Bonifika si je tekmo ogledalo okoli 2400 gledalcev, so navedli na policiji. Varnostniki so iz dvorane pospremili dva domnevna kršitelja zakona o javnem zbiranju oziroma zakona o zasebnem varovanju. Proti njima bo uveden prekrškovni postopek, so napovedali policisti. Ob tem niso pojasnili, ali gre za privržence Solidarnostnega odbora za svobodno Palestino, ki so kljub izrecni prepovedi prinesli v dvorano nekaj zastav in transparentov.

Med tekmo je v znak protesta na parket pritekel tudi nekdanji poslanec Zares Franci Kek in se ulegel na tla, na sebi pa je imel za palestinsko ljudstvo značilno črno-belo kefijo, ki simbolizira upor in solidarnost. Nato so ga varnostniki so ga pospremili z igrišča.

Foto: posnetek zaslona 24ur.com

Kot so še povedali na policiji, so varovanje izvedli skladno z izdelanim načrtom, pri tem pa so uporabili tudi tehnična sredstva za fotografiranje, video ter avdio snemanje.

Varnostni ukrepi so bili sicer zelo opazni. Nad Koprom je večkrat zakrožil policijski helikopter, okrog športne dvorane pa je bilo parkiranih več deset policijskih vozil.

Še ena maestralna predstava kapetana. ???? #mojtim

Objavil/a Košarkarska zveza Slovenije dne Nedelja, 25. februar 2024

Nastope izraelskih športnikov v tujini sicer že desetletja povsod spremljajo podobni ukrepi zaradi nevarnosti terorističnih napadov. V zadnjih mesecih je pozornost javnosti bolj usmerjena v proteste proti ravnanju izraelske vojske v Gazi, kjer je bilo po podatkih palestinskih oblasti ubitih skoraj 30.000 ljudi, ranjenih pa okrog 70.000.

Včerajšnja tekma v Kopru je bila del 2. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Slovenski košarkarji so premagali izraelske z 88:79.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  26 .02. 2024 ob  12: 11
-3
Buzerant luzerski kekec