PREBIVALCI NAJBOLJ 'INSTAGRAMIRANE' ULICE IMAJO DOVOLJ: "Turisti ležijo po tleh in pred našimi vhodnimi vrati izvajajo jogo"

Svet

Prebivalci pariške ulice Rue Cremieux imajo dovolj turistov, ki cele dneve visijo pred njihovimi domovi in skušajo ujeti najlepšo fotografijo, ki bi jo delili s svojimi sledilci na Instagramu. Mestni svet so tako že pozvali, naj ob določenih urah omeji dostop do "najlepše ulice" v Parizu, poroča britanski BBC.

Turisti se je ne morejo nafotografirati.

Majhna tlakovana ulica v središču Pariza je pravi hit na Instagramu in privablja vedno več turistov, ki iščejo tisto unikatno in zavidanja vredno fotografijo, ki jo bo všečkalo več sto sledilcev.

A naval brezbrižnih ljudi, ki nimajo občutka za zasebno lastnino, moti domačine. Eden od njih je celo vzpostavil račun na Instagramu Club Cremieux, kjer beleži vse nezaželene aktivnosti lovcev na zanimive utrinke  od izvajanja joge pred vhodnimi vrati do ležanja sredi ulice.

Slikovita pariška uličica

"Usedemo se za obed in zunaj tik pred oknom se ljudje fotografirajo, raperji dve uri snemajo filme, dekleta pa se derejo na dekliščinah. To je utrudljivo," je dejal eden od domačinov za radio France Info.

Domačini so sedaj zaprosili mestni svet, naj jim zagotovi ograjo, s katero bi lahko zaprli ulico v času "prometne konice" turistov ob večerih, koncih tedna ter sončnih vzhodih in zahodih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija