PREBEŽNIKI Z DIPLOMATSKIMI DOKUMENTI: Še več so skrivali med prtljago

Kronika

Včeraj ob 3.30 je na mejni prehod Jelšane prišlo osem Turkov in kot so ugotovili policisti, so se vsi identificirali s ponarejenimi turškimi diplomatskimi potnimi listi, v katerih so imeli ponarejene švicarske žige. A to še ni bilo vse.

Fotografija je simbolična.

Ko so policisti pregledali njihovo prtljago, so našli še osem ponarejenih turških osebnih izkaznic, štiri ponarejena turška vozniška dovoljenja, tri ponarejene diplomatske osebne izkaznice in ponarejeno bančno kartico. Policijski postopki so v teku.
                                                  
So pa v zadnjih 24 urah policisti na območju PU Koper prijeli sedem ilegalnih migrantov: državljana Turčije, pet državljanov Sirije in državljana Albanije.

Ob 0.33 so policisti pri Ilirski Bistrici ustavljali osebni avto opel Zafira, ki na znake ni ustavil. Dohiteli so ga pri Zemonski vagi. Poleg tega so ustavili pri Kosezah še osebni avto VW Passat, ki je vozil pred njim. V Oplu je bilo pet državljanov Sirije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. V obeh vozilih sta bila voznik in sopotnik državljana Litve. Policijski postopki še potekajo, vse štiri državljane Litve se obravnava kot osumljene storitve kaznivega dejanja, so sporočili s koprske policijske uprave.                         

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija