PRAVOSODNA MINISTRICA V KOPRU: Z županom govorila o problematiki dolgotrajnih zapuščinskih postopkov (FOTO)

Koper

Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je včeraj v Kopru udeležila konference predsednikov okrožnih sodišč. Seznanila jih je s ključnimi projekti ministrstva in časovnico sprejemanja t. i. 'sodniškega trojčka', paketa pravosodne zakonodaje, ki naj bi bil jeseni pripravljen za obravnavo na vladi.

Na letni konferenci predsednikov okrožnih sodišč je z udeleženimi spregovorila tudi o zakonu o brezplačni pravni pomoči, "saj bo treba nasloviti anomalije v zakonu in predlagati spremembe", so v sporočilu za javnost zapisali pri ministrstvu za pravosodje.

Ministrica je okrožne sodnike seznanila tudi s potekom reševanja problematike preobremenjenosti zaporov, nato pa je obiskala Zavod za prestajanje kazni zapora Koper, ki letos obeležuje 20 let obstoja.

Koprski zapor se, tako kot ostali zavodi za prestajanje kazni zapora, srečuje s prezasedenostjo in pomanjkanjem pravosodnih policistov. V zaporu je trenutno 146 zaprtih oseb, od tega 114 tujcev, med njimi jih je 92 povezanih s kaznivim dejanjem prepovedanega prehajanja meje, so zapisali pri ministrstvu.

Pred tem se je Katič sestala tudi s koprskim županom Alešem Bržanom, s katerim sta govorila predvsem o noveli zakona o dedovanju. Koprska občina se namreč sooča z dolgotrajnimi zapuščinskimi postopki zaradi neurejenega stanja v zemljiških knjigah, posledično pa je predvsem na podeželju vse več neaktivnih nepremičnin, so zapisali pri ministrstvu za pravosodje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija