PRAVNOMOČNO OBSOJEN NOVOGORIŠKI 'DILER' SPET V PRIPORU: Zasegli so mu drogo, denar in različne pripomočke (FOTO)

Kronika

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so 22. maja zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog pri 37-letnemu osumljencu z območja Nove Gorice, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici, opravili hišno in osebno preiskavo.

Da se osumljeni ukvarja s preprodajo prepovedanih drog so policisti posumili že 30. aprila, ko so mu v postopku zasegli več že pripravljenih zavitkov. Pri tem pa so tudi ugotovili, da je bil omenjeni 37-letnik v preteklosti že večkrat obravnavan za prekrške s področja prepovedanih drog, zaradi preprodaje pa je bil tudi že pravnomočno obsojen. Policisti so z zbiranjem obvestil in dokazov zbrali dovolj podatkov, da so Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici podali pobudo, le-to pa je Okrožnemu sodišču v Novi Gorici podalo predlog za izdajo odredbe za hišno in osebno preiskavo.

Med preiskavo, pri kateri je sodeloval tudi policist s službenim psom za iskanje prepovedanih drog iz Enote vodnikov službenih psov PU Nova Gorica, so policisti našli in zasegli večje število pripravljenih zavitkov s prepovedanimi drogami (sum prepovedane droge amfetamin in kokain), več elektronskih tehtnic, pripomočkov za pakiranje prepovedanih drog ter zajetno vsoto gotovine (nekaj tisoč evrov), za katero obstaja sum, da izvira iz prodaje prepovedanih drog.

Po končani osebni in hišni preiskavi so 37-letnemu osumljencu odvzeli prostost. 23. maja so ga s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper 37-letnega osumljenca odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija