PRAVI, DA JE ZASVOJENA Z NOŠENJEM LATEKSA: "Ljudje se posmehujejo, a ne bom prenehala" (VIDEO)

Trendi

Izabela Szymańska se je pred desetletjem prvič srečala z lateks modo preko svojega fanta, ki je danes njen mož. Sprva nad tem ni bila preveč navdušena, a se je to spremenilo pred nekaj leti, ko je odkrila lateks kolekcijo Yves Saint Laurent.

"Spomnim se prvega kosa lateks oblačila, ki sem ga kupila – po meri narejene lateks hlače, ki jih je oblikoval nadarjeni modni oblikovalec Paweł Tumiłowicz. Ker sem velika oboževalka mode, sem prišla na idejo, da združim lateks s klasičnimi stili, in to je bil trenutek, ko sem se resnično zaljubila v lateks in kako se brezhibno zlije s klasično modo," je povedala Izabela. Nositi lateks je lahko drzna izbira, še posebej na Poljskem, kjer živi, je priznala Izabela. "Kosi iz lateksa so pogosto povezani z erotiko, BDSM, pornografijo, kinkom in fetišem. Mnogi ljudje ne nosijo lateksa, ker se bojijo, kaj bodo rekli drugi, ali pa niso dovolj ozaveščeni o njegovem potencialu kot legitimni modni izbiri. S svojimi objavami, fotografijami in videi lahko pokažem, da je lateks udoben za nošenje, ko je pravilno krojen, in da je priljubljen modni izraz."

Izabela hitro našteje modne hiše in oblikovalce, ki imajo radi lateks oblačila. "Atsuko Kudo in House of Harlot sta znana po svojih glamuroznih lateks stvaritvah," pravi. "Tudi luksuzne znamke, kot sta Versace in Yves Saint Laurent (YSL), so se pridružile lateks trendu. Japonski oblikovalec Atsushi Nakashima meša lateks s tradicionalnimi tkaninami za ustvarjanje edinstvenih videzov, AVELLANO pa rad združuje lateks z drugimi materiali in ustvarja osupljiva oblačila. Ne smemo pozabiti niti na zvezdnike, kot je David Beckham, ki so lateksu dali ulični ugled v mainstream modni sceni. Celo legendarni Alexander McQueen je eksperimentiral z lateks dizajni."

Izabela priznava, da je lateks moda lahko draga, še posebej, ko gre za kose po meri. Njen najdražji kos doslej je bil lateks kombinezon. "Lateks oblačila so običajno dražja zaradi materialov, iz katerih so izdelana," je pojasnila Izabela. "Izdelana so iz lateks gume, ki prihaja iz soka gumijastih dreves (to je naravni lateks) ali pa so sintetično izdelana skozi kemične procese. Izdelava lateks oblačil je ročni proces. Vsak kos je običajno narejen po meri, da se popolnoma prilega vašemu telesu, kar pomeni veliko natančnega rezanja, lepljenja in oblikovanja."

Poleg stroškov je skrb za lateks prav tako ključna, Izabela pa priporoča, da ga operete z nežno, brezoljno tekočino in sperete v vodi, pomešani s silikonskim lubrikantom. "Pravilna nega vaših lateks oblačil jih ohranja sijoča in elegantna, ter zagotavlja, da ostanejo udobna in sveža z odstranjevanjem znoja, olj in bakterij," je dodala Izabela. "Poleg tega ščiti vaš lateks pred poškodbami zaradi ostrih predmetov, močne toplote in določenih kemikalij ter preprečuje razbarvanje ob prekomerni izpostavljenosti soncu ali kemikalijam." Izabela je svojo strast do lateksa prenesla daleč onkraj lastne garderobne omare. Kot vplivnica na TikToku in Instagramu je svoje platforme posvetila  'razbijanju mitov ' o lateksu. "Ko sem prvič upala nositi lateks v javnosti, me je zadel val negativnosti," je priznala. "Ljudje so se mi odkrito posmehovali in spomnim se, kako sem hodila po ulici v svojem lateks kombinezonu in slišala smeh in šepetanje."

"Bila sem blizu, da bi skrila svojo ljubezen do lateksa, a zahvaljujoč neomajni podpori svojega fanta sem se odločila, da povečam svojo samozavest. Odločila sem se, da se odprem svojim sledilcem glede svoje strasti do lateksa in se borim proti napačnim predstavam o njem. Presenetljivo je, da bolj kot sem delila svojo ljubezen do lateksa in razbijala mite, večje je bilo moje število sledilcev." Danes so Izabeline objave na socialnih omrežjih postale viralne po vsem svetu. "Resnično vidim modo kot umetnost, način izražanja našega pravega jaza," je dejala. "Preden se oblečem v lateks, se vprašam, ali naj grem povsem v lateks ali naj ga združim s klasičnimi stili. Lateks je bil zame prelomnica, saj je porušil mentalne ovire in me povezal z drugimi in svetom. S pomočjo lateksa sem okrepila samozavest in odkrila svoj resnični jaz," poroča Daily Star.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  07 .07. 2024 ob  05: 52
In to je novica?