POZOR, VOZNIKI NA GORIŠKEM IN VIPAVSKEM! Moška izsilita nezgodo in zahtevata gotovino, pokličite 113 takoj!

Kronika

V nedeljo sta se na Goriškem in Ajdovskem, natančneje v Potočah, našla neznanca, ki sta voznike poskušala prepričati, da so odgovorni za prometno nesrečo in od njih zahtevala gotovino. Srečo sta neznanca poskusila tudi danes dopoldne.

Moška naj bi bila stara okoli 30 let, visoka med 170 in 180 cm, temnejše polti in temnejših las. Govorila sta v italijanskem jeziku.

Voznike sta izsiljevala za denar in iz notranjosti njihovih avtomobilov pokradla vrednejše predmete. Pri tem nista želela, da se o nesreči obvesti policijo, ampak sta zahtevala samo gotovino.

V nekaterih primerih jima je goljufija celo uspela. Izkoristila sta nepozornost oškodovanke in iz njenega avtomobila ukradla denarnico. V Potočah pa sta oškodovanca uspela prepričati, da je on kriv za prometno nezgodo, zato je na bankomatu dvignil manjšo vsoto denarja in jima jo izročil.

Moška naj bi vozila avtomobil znamke opel oziroma pegueot, sive barve, italijanskih registrskih oznak. Danes dopoldne naj bi ponovno poskusila srečo na območju Nove Gorice, tokrat z avtomobilom znamke fiat Brava, bele barve, italijanskih registrskih oznak. Policisti ju še iščejo.

Oškodovanci naj nemudoma pokličejo 113 ali se oglasijo na PP Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija