POZOR! V Kopru spremenjen prometni režim

Koper

Mestna občina Koper bo v letošnje praznično dogajanje, ki so mu nadeli ime Fantazima v Čudolandiji, vstopila tradicionalno, s prižigom lučk na Titovem trgu, v petek, 29. novembra, ob 17. uri. Ker ta prireditev letos sovpada z dnevom ugodnih nakupov, t. i. črnim petkom, v mestu pričakujejo povečan obisk in večjo zasedenost javnih oziroma zasebnih parkirišč. V času prireditev bo dostop do mestnega jedra omejen, stanovalcem bodo omogočili parkiranje v neposredni bližini. Obetajo se tudi zapore prometa, so sporočili z občine.

- Od 12. ure dalje bodo za promet zaprte Pristaniška ulica (od krožišča s Piransko vse do potniškega terminala), Cankarjeva ulica in Severna obvoznica (od parkirišča pri sv. Ani do potniškega terminala). Dostop bodo imeli samo stanovalci, imetniki dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru Kopra in javni potniški avtobusni promet.

Od 18. do 23. ure dostop po Pristaniški ulici (od krožišča s Piransko do potniškega terminala) ne bo več mogoč.

Stanovalci mestnega jedra, ki v tem času ne bodo mogli dostopati do svojih domov, bodo lahko vozila parkirali na parkiriščih Trg Brolo 1 in 2, Severna obvoznica 1, 2, 3 in 4, Ukmarjev trg in na potniškem terminalu, kjer bo urejeno začasno parkirišče. Parkiranje bo omogočeno zgolj stanovalcem, imetnikom dovolilnice za parkiranje v starem mestnem jedru.

Tiste, ki v mesto prihajajo z avtomobilom, prosijo, da svoja vozila parkirajo na obrobju mesta, in sicer na parkiriščih: P + R Kolodvorska 1 in 2, Pošta 1 in 2, P + R Ob Semedeli (pasarela), Ob mandraču, Ob Stadionu 1 in 2, Ob atletskemu stadionu 1 in 2 ter Žusterna makadam.

Zemljevid z vsemi javnimi parkirišči v Mestni občini Koper je dostopen na povezavi https://www.marjeticakoper.si/sl/dejavnosti/parkirisca/.

Glede na lanskoletne izkušnje pričakujejo izredno povečan promet na lokalnih cestah in glavnih mestnih vpadnicah, še zlasti v neposredni bližini nakupovalnih središč, ter večje obremenitve javnih parkirišč. Občanke in občane Mestne občine Koper ob tem prosijo, da se v mesto odpravijo pravočasno ali uporabijo eno od alternativnih oblik prevozov.

Že vnaprej se vam zahvaljujejo za strpnost in razumevanje.

Deli novico: