POZOR, ČE SE ODPRAVLJATE NA POT! Ponekod se zaključujejo počitnice, promet bo močno povečan

Slovenija

Na avtocestah in nekaterih drugih glavnih prometnicah po državi je po napovedih prometno-informacijskega centra vse do ponedeljka pričakovati močno povečan promet. Danes je še posebej zgoščene prometne tokove pričakovati dopoldne, v nedeljo pa ves dan. K visoki gostoti prometa bo prispeval tudi konec počitnic v delu Nemčije, Nizozemske in Švice.

Konci tedna v poletni sezoni so tradicionalno močno prometno obremenjeni, zaradi česar redno prihaja do zastojev, razmere pa pogosto še poslabšajo prometne nesreče in dela na cestah.

Čeprav tranzitni prometni tokovi še vedno potekajo v obe smeri, torej proti jadranski obali in v smeri notranjosti države ter meje z Avstrijo, pa s skorajšnjim koncem glavne poletne sezone na avtocestnem omrežju počasi začenjajo prevladovati turisti ali zdomci, ki se vračajo na svoje domove. Tako je že v petek ves dan prihajalo do zelo dolgih zastojev pred predorom Karavanke.

????‼️???? Gost promet z zastoji na gorenjski avtocesti in vzporednih cestah . Naš namen obveščanja je samo eden. Da bi bili v prometu varni in da se skupaj potrudimo narediti vse, kar se pri taki frekvenci prometa da. Vi pa že sedaj veste, da bo vikend prometen in boste odgovorno sprejemali odločitve ???? Srečno ???? ????️ sobota, 1️⃣9️⃣ avgust 2023 [8:00] ???? pred Karavankam v smeri Avstrije je okoli 2 km kolone in se sproti spreminja ???? pred Karavankam v smeri Slovenije je okoli 5 km kolone in se sproti spreminja ???? alternativa so vsi bivši mejni prehodi z Avstrijo (Ljubelj, Šentilj, ....) ⏩️⏩️ ???? izvozi Jesenice vzhod (Lipce), Lesce in Radovljica bodo namenjeni samo za LOKALNI PROMET ‼️ ???? dotok prometa je zelo povečan, več Promet.si , ℹ️ OPOZORILO: ???? hitrost prilagodite razmeram na cesti, pazite na varnostno razdaljo in reševalni pas ???? v koloni ne zapuščajte vozil ???? s seboj imejte vodo ???? bodite strpni in brez slabe volje, ker ne bo nič drugače ???? ???? . ********************* . ????️ petek, 1️⃣8️⃣ avgust 2023 - čez cel dan . ???? več kot 10 km zastoj na gorenjski avtocesti proti Karavankam in se sproti spreminja ???? gost promet z zastoji tudi na vzporednih cestah (Radovljica, Lesce, Jesenice) ???? izvozi Jesenice vzhod (Lipce), Lesce in Radovljica so namenjeni samo za LOKALNI PROMET ‼️ ???? ♾️ vse policijske patrulje so na terenu in se maksimalno trudijo zagotavljati prometno varnost ✅️ ???? pomoč nudijo tudi redarji in cestninski nadzorniki ???? alternativa so vsi bivši mejni prehodi z Avstrijo (Ljubelj, Šentilj, ....) ⏩️⏩️ ???? dotok prometa je še vedno zelo povečan, več promet.si . ℹ️ OPOZORILO: ???? pred izvozom Lesce nastaja kolona - možnost naleta ⚠️ ???? hitrost prilagodite razmeram na cesti, pazite na varnostno razdaljo in reševalni pas ???? v koloni ne zapuščajte vozil ???? bodite strpni in brez slabe volje, ker ne bo nič drugače ???? ???? . Vozimo pametno z DARS Agencija za varnost prometa infoPot Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah Občina Jesenice . #promet #zastoj #varnost #policija #infopot #dars #resevalnipas

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Friday, August 18, 2023

Na pričakovano obremenjenost cest čez vikend so med drugim opozorili tudi kranjski policisti. Poudarili so, da je povečan promet pričakovati na gorenjski avtocesti v obe smeri z možnostjo zastojev. Zato za pot proti Avstriji priporočajo tudi ostale mejne prehode, ne le predora Karavanke. V primeru daljšega zastoja bo izvoz Jesenice vzhod (Lipce) namenjen samo za lokalni promet.

Zastoji bodo sicer možni tudi na cestah proti turističnim krajem in izletniških točkah po državi, še posebej na Gorenjskem, ter na obalnih cestah.

Policisti še naprej opozarjajo tudi na sanacijska dela na območjih, ki so jih prizadele poplave in neurja. Določena območja, ki so med drugim tudi izhodiščne točke pohodnikov v gore, so zaprta in označena z ustrezno prometno signalizacijo. Še vedno je zaprtih tudi kar nekaj cestnih povezav na Koroškem, v Zgornji Savinjski dolini in na območju Kamnika. Policisti tako izpostavljajo, da je treba pred odpravo na pot preveriti prometne razmere in dostopnost območij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija