NOGOMETAŠI OLIMPIJE V KARANTENI: Začetek prve slovenske lige vedno bolj pod vprašajem

Slovenija

Nogometni klub Olimpija je sporočil, da je med preventivnim testiranjem pred začetkom prve lige bila ugotovljena okužba z novim koronavirusom. Za celotno moštvo in strokovni štab je zato bila odrejena karantena.

"Zaradi stika s pozitivnimi na koronavirus morajo po strokovnih smernicah vsi igralci in strokovni štab v karanteno, so nam sporočili iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je moštvo zapisalo na svoji spletni strani.

Klub je še napovedal, da bodo tekme moštva v državnem prvenstvu zaradi tega prestavljene.

Okužbo v moštvu Olimpije so potrdili tudi na Nogometni zvezi Slovenije (NZS), ki je na Twitterju zapisala, da je bila seznanjena z delnimi rezultati preventivnega testiranja vseh klubov v ligi. Po podatkih NZS so bile pri Olimpiji zaznane tri okužbe.

Potrjeni okužbe že v Domžalah in Aluminiju

Pri tem gre za tretjo ekipo prve lige, ki je pred začetkom prvenstva v svojih vrstah zabeležila okužbo z novim koronavirusom. Prvega so začetek meseca potrdili v Domžalah, konec preteklega tedna pa je primer okužbe potrdil tudi Aluminij.

Uvodne tekme Domžal in Aluminija je zato NZS že prestavila. Po nekaterih informacijah pa bi zaradi pozitivnega primera v še tretjem klubu zdaj lahko bil zamaknjen začetek državnega prvenstva. Kot poroča snportal.si, naj bi uradno potrditev prekinitve prvenstva v kratkem sporočila Nogometna zveza Slovenije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija