POŽAR V ILIRSKI BISTRICI, ŠKODE ZA 10.000 EVROV: Zagorelo zaradi kuhanja v objektu, na katerega pa je lastnik pozabil (FOTO)

Kronika

Včeraj ob 12.39 je v Zalčih v Ilirski Bistrici prišlo do požara na pomožnem objektu ob stanovanjski hiši. Požar so pogasili gasilci, policisti pa so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi kuhanja v pomožnem objektu, na katerega pa je lastnik pozabil, so sporočili s koprske policijske uprave (PU). Pri požaru je nastalo za približno 10.000 evrov materialne škode. Tuja krivda je bila izključena, zato bodo policisti o vseh ugotovitvah na državno tožilstvo podali poročilo.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 223 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin. Eno kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, nasilništvo, nasilje v družini in požar. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti izvedli dve intervenciji.

Ob 17.26 so policisti v Postojni ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila. S hitrim testom za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog je bilo ugotovljeno, da je moški vozil pod vplivom mamil, zato mu je bil odrejen strokovni pregled in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper moškega bodo policisti podali obdolžilni predlog.

Ob 17.53 so v Dolnji Košani posredovali postojnski policisti. Ugotovili so, da je 40-letni moški fizično napadel 67-letnega moškega in ga pri pretepu tudi poškodoval. Policisti točne okoliščine še ugotavljajo in zbirajo nadaljnja obvestila, po zaključku preiskave pa bodo zoper 40-letnika podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilništvo.

Ob 22.05 so koprski prometni policisti v Postojni ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil mu je bil zasežen, sledi obdolžilni predlog.

V Piranu so policisti ob 1.09 posredovali zaradi glasne glasbe, ki je prihajala iz zasebnega stanovanja. 19-letniku, ki je z glasnim predvajanjem glasbe motil počitek, so policisti izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper obravnavali 69 ilegalnih migrantov. Pri Starodu so policisti prijeli enega državljana Pakistana; pri Obrovu so prijeli šest državljanov Pakistana; v Pregarjah enega državljana Pakistana; v Poljanah pri Podgradu deset državljanov Pakistana in enega državljana Afganistana; na Plavjah so prijeli šest državljanov Afganistana in enega državljana Pakistana, ki so zaprosili za azil; v Novokračinah prijetih pet državljanov Afganistana, pri Črnem Kalu prijet eden državljan Afganistana in eden državljan Maroka; na cesti za Trstenik prijet en državljan Pakistana; v Račicah prijeti trije državljani Pakistana; pri Zazidu prijeta dva državljana Alžirije in ena državljanka Libije; pri Podgradu pa so policisti ponoči prijeli še skupino 29 državljanov Pakistana. Postopki zoper tujce potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija