POŽAR USODEN ZA STAREJŠEGA MOŠKEGA: Kaj je vzrok, da je zagorelo v stanovanjski hiši?

Kronika

Ponoči je zagorela stanovanjska hiša v naselju Plodršnica v občini Šentilj, v kateri je umrla ena oseba. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je tuja krivda za požar izključena, saj je do njega prišlo zato, ker je moški neprevidno prekril nočno svetilko s tkanino, da bi zastrl svetlobo, kar je sicer počel pogosto.

Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Paloma-Sladki vrh in Šentilj, iz uprave za zaščito in reševanje pa so sporočili, da je do požara prišlo okoli 2. ure. V stanovanjskem objektu je bila ujeta ena oseba, gasilci pa so ponesrečenca predali reševalcem nujne medicinske pomoči.

Policisti so sicer v jutranjem obvestilu navajali, da so se iz gorečega objekta uspeli rešiti še štirje stanovalci, ki so prijavljeni na tem naslovu, a se je pozneje izkazalo, da je v času požara v hiši spala le še ena oseba, medtem ko ostalih treh v času požara ni bilo.

Fotografije so simbolične.

Sicer pa za zdaj dokončne identifikacije trupla ni bilo mogoče opraviti, a gre skoraj zagotovo za 68-letnega moškega, ki je stanoval v spodnjem delu hiše. Požar je izbruhnil prav v njegovi sobi, iz katere se zaradi težjega gibanja ni uspel rešiti, prav tako pa mu zaradi prehudega ognja in dima ni več mogla pomagati ženska, ki je spala nadstropje nad njim in jo je zbudil ropot ob požaru.

V požaru, ki se ni razvil na preostali del hiše, je po nestrokovni oceni policije nastalo za okoli 20.000 evrov škode.

Ogleda, ki so ga opravili mariborski kriminalisti, se je udeležil tudi dežurni državni tožilec, dežurna preiskovalna sodnica pa je ogled prepustila policiji. O zbranih obvestilih bodo kriminalisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu, so še sporočili s policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija