POŽAR JIM JE USPELO OMEJITI, A NI ŠE KONEC: Gasilci bodo na delu še vso noč, zjutraj jih bo zamenjalo novih sto (FOTO, VIDEO)

Kronika

Več kot 150 gasilcev se bori z obsežnim požarom, ki je zajel gozd ob vasi Petrinje nad Kraškim robom. Po prvih podatkih Policijske uprave Koper pri gašenju sodeluje 27 gasilskih okoliških brigad in društev, na pomoč so prišli tudi prostovoljni gasilci iz Notranjske. Zaradi gašenja požara ostaja zaprta cesta Kastelec-Črni Kal pri Petrinjah.

Gasilcem koprske gasilske brigade tako pomagajo gasilci iz Sežane, prostovoljna gasilska društva iz koprske občine, pa tudi prostovoljni gasilci iz Notranjske.

Namestnik poveljnika koprske gasilske brigade Jan Brodar je za Radio Slovenija povedal, da so ogenj na eni strani že pogasili, na drugi strani pa še delajo na tem. Po grobi oceni je požar zajel približno 35 hektarjev terena, je dejal in opozoril, da gašenje otežuje veter.

Gasilci so na pomoč poklicali tudi vojaška helikopterja, a zaradi burje nista mogla gasiti.

Gasilci so požar okoli 18. ure vendarle uspeli omejiti. Zvečer bo obalno-kraške gasilce zamenjalo približno sto gasilcev iz Cerknice, Logatca in Vrhnike, ki bodo na požarišču vztrajali vso noč, zjutraj pa jih bo zamenjalo približno toliko gasilcev iz severne Primorske. Za četrtek pa upajo, da se bo burja polegla in da bodo lahko prileteli na pomoč helikopterji.

Gorijo večinoma grmičevje, trava in gozd. "Teren je dokaj nedostopen, ni prav dosti cest, po katerih bi se dalo priti zraven, zato je gašenje še toliko težje," je pojasnil. Zaenkrat po njegovih besedah ni pogojev, da bi jim na pomoč priskočil helikopter.

Za Kastelcem med Beko in Petrinjami nekje gori. Gasilci so že na terenu, vendar je veter zelo močen in menda trenutno ne morejo gasiti.

Posted by Nejc Trušnovec on Wednesday, April 22, 2020

Policisti so bili o požaru obveščeni ob 10.42, so sporočili s PU Koper. Zaradi gašenja požara še naprej ostaja zaprta cesta Kastelec-Črni Kal pri Petrinjah. Obvoz je med Kastelcem in Kozino po avtocesti v obe smeri mogoč tudi za vozila brez vinjete.

POŽAR ???????? Vecji požar je ob cesti Ocizla-Petrinje-Kastelec. Zaprta je stara cesta Kastelec - Kozina. Obvoz avtocesta ali...

Posted by Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper on Wednesday, April 22, 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Puter in marmelada |  22 .04. 2020 ob  19: 53
Nisem se vidu bolj razpokane zemlje kot je lahko od suse za ta letni cas..
Se kdo spomne kdaj je nazadnje padal dez...