POTRJENO JE, KDO JE POŠKODOVANA ŽENSKA, NAJDENA NA KRKU, KI SE NIČESAR NE SPOMNI! Policija nadaljuje preiskavo (FOTO)

Svet

Policija je ugotovila, da je ženska, najdena na Krku, Slovakinja Daniela Adamcová, katere fotografije so se razširile po družbenih omrežjih. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin.

V sodelovanju z državljani in mediji je policija ugotovila identiteto ženske, ki so jo 12. septembra našli na otoku Krk. Ugotovljeno je bilo, da je 57-letna državljanka Slovaške, je sporočila primorsko-goranska policija.

Ženska je imela poškodbe, za katere je bilo ugotovljeno, da niso nastale kot posledica kaznivega dejanja. Nudili so ji zdravniško pomoč in jo namestili v bolnišnico.

Policija je prejela na desetine odzivov s strani državljanov in oseb iz tujine. Vmes je bil najden nahrbtnik, a stvari v njem niso pomagale pri odkrivanju identitete. Zato so obvestili Interpol in zaprosili za pomoč tuje policije.

V ponedeljek zvečer so prejeli prvo od več poročil, ki so pripeljala do identifikacije najdene ženske. Po poročilu naj bi bila najdena ženska državljanka Slovaške. Slovaška policija je kmalu potrdila, da je njihova državljanka.

Policija se je občanom, medijem in sodelavcem s Slovaške zahvalila za pomoč. Po doslej ugotovljenem je slovaška državljanka ostala na Hrvaškem kot turistka, policija pa bo naprej nadaljevala s preiskavo vseh okoliščin.

Po poročanju slovaških medijev se je Daniela rodila v Trenčinu, kjer je živela do svojega devetnajstega leta, nato pa je odšla živet v Ameriko, poroča portal mytrencin.sme.sk.

Danielina kariera se je začela z varstvom otrok, opravljala pa je tudi gospodinjska dela. Po enem letu se je samozaposlila, si našla stanovanje in začela delati za nepremičninsko agencijo. Nato je začela izdelovati nakit.

"Žensko na fotografiji sem takoj prepoznala," je za Total Croatia News povedala Nina Smidt, ženska, ki je z njo leta 2015 delala v Los Angelesu. Dodala je, da je Daniela leta 2015 odpotovala na Irsko. Kasneje zanjo niso več slišali.

"Obrnila sem se na krško policijo, povedala njeno ime, naslov in posredovala fotografije," je povedala Smidtova.

View this post on Instagram

A post shared by Nina Smidt (@ninasmidt)

Gospa, ki je bila z možem na dopustu na Hrvaškem, se je obrnila na češke medije in povedala, da je govora o Slovakinji, ki sta jo spoznala v Drveniku pred približno dvajsetimi dnevi. Ženska, s katero sta se pogovarjala, je potovala sama po hrvaški obali. Kartico SIM naj bi vzela iz mobilnega telefona, da bi se ob vrnitvi na Slovaško izognila karanteni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija