POTRJENA OKUŽBA V POSLANSKI SKUPINI LEVICE: Sodelavka s simptomi bolezni covid-19, karantene še niso uradno odrejene

Slovenija

Pri osebi, zaposleni v strokovnih službah poslanske skupine Levica, so v torek potrdili okužbo z novim koronavirusom. Kot so sporočili iz poslanske skupine, je oseba v karanteni. Drugi zaposleni, s katerimi je bila zbolela oseba v stiku, so preventivno na delu od doma do prejema nadaljnjih navodil NIJZ, ki jih še čakajo.

V torek pozno popoldne je prispela potrditev Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), da je ena strokovna oseba iz poslanske skupine okužena in ima tudi simptome bolezni covid-19.

"Skupaj smo rekonstruirali vse stike okužene, tako pričakujemo, da bodo v karanteno zaradi tveganega stika morali dva poslanca in štirje strokovni sodelavci poslanske skupine," je dejal vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec. A po njegovih besedah še nimajo odziva NIJZ in še čakajo, da bodo karantene uradno odrejene. Za katera poslanca gre, T. Vatovec ni želel povedati, ker da je preuranjeno, dokler NIJZ ne pove svoje.

Matej T. Vatovec

Danes so tako v službi le tisti iz poslanske skupine Levice, ki niso bili v nikakršnem stiku z zbolelo osebo, osem ali devet ljudem pa so za zdaj odredili delo od doma. "Čakamo na navodila NIJZ, nato se bomo tudi odločili, ali se gremo testirati. Najprej želimo slišali stališče NIJZ. Preventivno smo omejili vse stike, kolikor je možno," je dodal.

"Dobro je, da javnost prisluhne. Ta virus ni konstrukt, ni nekaj, kar si ljudje izmišljujejo, definitivno tudi ni navadna gripa," pa je T. Vatovec odgovoril na vprašanje o počutju okužene sodelavke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija