POTRČ SE JE VRNIL Z MORJA IN ZARADI TEGA JE "MORAL ODPRETI USTA": Pravila vračanja ga ne pustijo ravnodušnega (VIDEO)

Slovenija

Marko Potrč, nekdanji televizijski voditelj, se je vrnil z dopusta in svojim sledilcem namenil še enega v nizu njegovih zdaj že standardnih videov. Tokrat ga je razburil postopek, skozi katerega so morali iti z družino, da so se lahko z dopusta vrnili domov. Zato se sprašuje, koliko stane svoboda in koliko stane vrnitev domov. 

Kot navaja uvodoma, so ljudje v veliki meri že sprejeli raznorazne ukrepe in "nesmisle", ki jim po njegovem mnenju ljudje sledijo, ker ne želijo težav. Nekaj besed pa je namenil tudi govoricam o "posebnih kampih, v katere se bo nameščalo pozitivne in celo zdrave, ki so bili s pozitivnimi v stiku". "Je to tako imenovana teorija zarote? Ne vem. Ampak glede na to, kaj vse smo videli in doživeli v vsem tem času, mislim, da smo se naučili, da je hitro lahko nekaj, kar se nam še danes zdi nemogoče, že jutri naša nova normalnost," nadaljuje Potrč.

Kot primer izpostavlja "pik v ramo za otroke, ki bi radi šli v šolo" ali pa "dokazovanje s plačljivim papirjem, da ste okej, če boste želeli v trgovino po življenjske potrebščine".

"Ker je ravno čas počitnic, naj vam povem, da se mi zdi grozljivo da mora družina, če se želi vrniti domov, porabiti 100 evrov, da dokaže, da je zdrava," nadaljuje Potrč in prihaja do bistva tega posnetka. "Tudi mi smo bili prisiljeni ugrizniti v to kislo jabolko, sicer bi otroka bila prikrajšana za nekaj dni na morju," dodaja Potrč in nadaljuje, da "večina določa pravila".

"Morda samo v razmislek: dokler ne boste spoznali, da smo vsi skupaj večina, naša življenja, predvsem pa življenja naših otrok ne bodo takšna kot pred dvema letoma. Ampak zato se ne smemo grdo gledati. Jaz ne obsojam nikogar, nikomur ne želim slabo, nikogar ne gledam kot sovražnika in tudi če razmišlja drugače kot jaz, ga poskušam razumeti. In moje mnenje je, da je to začetek poti nazaj v normalnost," pojasnjuje.

KOLIKO STANE SVOBODA? KOLIKO STANE VRNITEV DOMOV? Danes je petek. Povrh vsega je še čas počitnic in bolj brezskrbnih dni nasploh. Popolnoma razumljivo je, da vsi potrebujemo takšne dni, čas za »odklop«. In prav je, da se v tem času ne ukvarjamo z negativizmom in raznimi pritiski. Na žalost pa to ne pomeni, da bodo le-ti izginili. Mi smo nazaj z morja in »pravila« vračanja me preprosto ne pustijo ravnodušnega. Čas v katerem smo, nam (na žalost) več kot dokazuje, da stvari niso na poti nazaj v normalnost. Ne glede na vse »rešitve«, za katere se je tako sveto obljubljalo, da bodo prinesle vse, kar smo poznali, nazaj. Spet je veliko praktično jasnovidnih napovedi razvoja dogodokov, zato že vnaprej predvidenih »nujnih« scenarijev, ukrepanj in besed, da naj stisnemo ter se odpovemo še malce več pravicam/svobodi, ker sicer bo »po nas«. Pa saj smo načeloma v zadnjem letu in pol tega že navajeni, kajne? Na žalost. Ker na to se ne bi smeli navaditi nikoli. In rešitev? Radi se mejmo!

Objavil/a Marko Potrč dne Petek, 30. julij 2021

"Razdeljeni nismo pa tudi ne moremo biti večina. Zdaj ste morda nekje ob morju in skrbi želite imeti nekje daleč proč. Ampak imejte to v mislih to jesen. Ker imam občutek, da bo letos jesen zelo hitro tukaj. Mogoče že v kakšnem poletnem mesecu," je zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fritla |  03 .08. 2021 ob  07: 08
-9
Ubožec, kaj vse delata ignoranca in no-vax talebanstvo.
Ta človek še zdaj po več kot enem letu ni spoznal, da je cepljenje edini izhod iz te pandemije.
Ali pa mu nova prodaja prehrambenih dopolnil ne gre in si na tak aroganten način dela reklamo.
Bayliner |  02 .08. 2021 ob  22: 52
-6
Z družino smo bili na morju 14 dni. Problemi ob vrnitvi? Nobenih! Potrču se pa kar naprej nekaj dogaja. Uh, kakšen revež, pa še prepotenten povrhu .....pa saj ni čudno, če povsod pametuje .....
kokodek |  02 .08. 2021 ob  21: 03
-8
mama mia, kaj vse spleta, kako se mu da..... in kaj si bodo mislili njegovi ljubljeni otroci, ko bodo to nekoč gledali.....
vseved |  02 .08. 2021 ob  18: 14
-5
Kje pa je bil na morju?Slovensko ni dovolj dobro za njegovo visokost?