POTRČ NAD KREKA, PRETNAR PA: "Nov sinonim za neumno osebo je po novem kar ime Marko" (VIDEO)

Slovenija

Po četrtkovem nastopu direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka v oddaji Tarča, kjer je v studiu govoril z masko na obrazu, je v javnosti sprožil burne odzive. V besedni dvoboj sta se tako zopet zapletla televizijski voditelj Marko Potrč in mikrobiolog Gorazd Janez Pretnar.

Marko Potrč (levo) in Gorazd Janez Pretnar 

"Milan Krek, kaj je bilo to? A se sploh lahko še bolj smešite? Ministrica je bila res brez maske pred kamerami, a vaš nastop v oddaji Tarča je naredil precej več škode," je uvodoma zapisal televizijski voditelj Marko Potrč, ki je v zadnjem času izrazito kritičen do nošenja mask in vladnih ukrepov.

"S tem nastopom je Milan Krek res dokončno razkril, kakšni ljudje dejansko vodijo to igro. Njegov nastop je morda za koga bil smešen. Zame ne. Ker je situacija za moje pojme zelo resna. Recimo namera po sprejemanju zakonov, ki nas spreminjajo v tako rečeno policijsko državo, je zame vse prej kot smešna. In zame je bil ta nastop gospoda Kreka zadnji v vrsti mnogih klicev po streznitvi," je nadaljeval Potrč in vse svoj misli strnil še v videoposnetku.

MILAN KREK, KAJ JE BILO TO? A SE SPLOH LAHKO ŠE BOLJ SMEŠITE? MINISTRICA JE RES BILA BREZ MASKE PRED KAMERAMI, A VAŠ VČERAJŠNJI NASTOP V ODDAJI TARČA JE NAREDIL PRECEJ VEČ ŠKODE. Zakaj? Ker je včerajšnje bizarno, milo rečeno nerazsodno govorenje ter razmišljanje gospoda Kreka to, kar je največji razlog za popolno nezaupanje ljudi v odgovorne pri nas. S tem nastopom je Milan Krek res dokončno razkril, kakšni ljudje dejansko vodijo to igro. Njegov nastop je morda za koga bil smešen. Zame ne. Ker je situacija za moje pojme zelo resna. Recimo namera po sprejemanju zakonov, ki nas spreminjajo v tako rečeno policijsko državo, je zame vse prej kot smešna. In zame je bil ta nastop gospoda Kreka zadnji v vrsti mnogih klicev po streznitvi. Na žalost pa se je tudi ekipa oddaje Tarča tega lotila daleč od tega, kar sicer znajo in zmorejo. Erika, brez zamere, ampak to kliče po popravnem izpitu. POZOR: Če boste delili to objavo, boste pod vašo delitev najverjetneje dobili komentar lažnega profila Marko Potrč, ki vam obljublja denarno nagrado. To je prevara! Prosim, ne nasedajte. Lažne profile najlažje prepoznate prav po tem, da obljubljajo denarno nagrado.

Objavil/a Marko Potrč dne Petek, 25. september 2020

Že med komentarji se je na Potrčeve besede odzval njegov "nasprotnik številka 1", dr. Gorazd Janez Pretnar. Voditelju je namenil nekaj precej ostrih besed. Označil ga je kot "navadnega pezdeta" in "veliko pokvarjeno lažnivo barabo".

Tudi sam se je na svojem Facebook profilu odzval na Krekov nastop v oddaji Tarča. Okaral je predvsem voditeljico Eriko Žnidaršič in RTV: "Tako Erika, kot vedno za sabo puščaš trupla z jemanjem besede ali podtikanjem provokativnih vprašanj. Tokrat vam je dr. Krek postavil zrcalo, da se ne držite uredbe o nošenju mask, in RTV ne vidim nič drugače kot olimpijce, oboji mislite, da ste nad zakonom."

Milan Krek

"S tem ste sprožili dodaten plaz zanikanja potrebe po nošenju mask, saj je svoj trenutek slave takoj izkoristil gospod Marko Potrč in seveda raztrgal dr. Kreka, ker je bila oddaja dejansko namenjena nevtralizirati Markote, ki s svojo javno podobo in aktivnostjo pomagajo razširjati virus z omalovaževanjem njegove narave in sklicujoč se na osebno svobodo. Ni dvoma, da javna RTV deluje v nasprotju z zakonom o nalezljivih boleznih, ker spodbuja, direktno in posredno, ne spoštovanje strokovnih ukrepov," je nadaljeval mikrobiolog.

Pretnar si je 'izmislil' tudi "nov sinonim za neumno osebo, ki je po novem kar ime Marko".

NOV SINONIM ZA NEUMNO OSEBO JE PO NOVEM KAR IME "MARKO".

Objavil/a Gorazd Janez Pretnar dne Sobota, 26. september 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kiki3 |  29 .09. 2020 ob  09: 16
Obala1... Ves ko te clovek prepozna tudi pod nickname je ze smesno.. Res smo en balkanski narod da nam je eno ubogo masko tesko nosit.. Kako kitajci to nosijo ze leta brez problema? Samo razmisljam naglas ????
Obala1 |  28 .09. 2020 ob  12: 25
-1
Se par stavkov In potem res zaključim ker to nima smisla. Će nekdo misli drugace kot vi potem takoj kritike In žalite ( prav mi se smilite z vasimi Egoti In piscancji mozganju )...drugo, zdravnik bi povedal tisto ker mu naroci farmacijska industrija glede na to koliko ih placajo pod mizo ...vi kot ovce se naprej ponavljajte kar vam govorijo
Istriano |  28 .09. 2020 ob  12: 10
Meni bi bilo bolj všeč Potrčko.
Lili |  28 .09. 2020 ob  11: 49
-1
Ma za koga se ima ta marko potrč? Za predstavnika ljudstva al kaj? Zakaj njegovo mnenje sploh ponavljamo?
Obala1 |  28 .09. 2020 ob  09: 29
10
@ vseved - Covid mine, ti pa bos ostal idiot ves čas ...ni zdravila za to
ojoj |  28 .09. 2020 ob  08: 33
@vseved, ti sploh ne veš, da g Potrča niti omenil nisem?! Jaz ti pa zelim, da ne bi zbolel. Že tako si ubogi, da niti ne veš kaj kdo piše .
vseved |  28 .09. 2020 ob  01: 05
@obala 1 , ko boš jutri zbolel pojdi k Potrču da te pozdravi!
vseved |  28 .09. 2020 ob  01: 02
-3
@ ojoj , očitno si na prepovedanih substancah, ker spet bluziš.
Obala1 |  28 .09. 2020 ob  00: 02
-2
@vseved - normalnemu cloveku je v času evolucije rabilo nekaj casa da je prisel z dreveaa dol ...ti lepo prisno cakaj, jej banane In seveda nosi masko ...će se bo evolucija zgodila tudi pri tebi ni ti druge kot cakat kaksen milion let ...In ta čas prosim trosi čim već neumnosti In nosi masko ( zdaj imaš izgovor za te neumnosti ker si itak gor na drevesu In nihce te ne bi smel Kemal resno )
ojoj |  27 .09. 2020 ob  20: 52
16
@vseved, nerazgledan, zabit primat, glasen in pameten? Pa ti kdaj bereš kaj pišeš? Na katero koli temo na tem portalu se odzoveš točno tako kot si napisal in ispadeš totčno tako kot si napisal. Nikoli ne dopuščaš komentatorjem svojega mnenja in vedno vsiljuješ svoje mnenje in bog ne daj, če kdo napiše kaj, kar ni v skladu s tvojim prepričanjem in potem udariš v vsej tvoji veličini arogance! Od kar spremljam ta potral nisem nikoli prebral ENEGA PAMETNEGA komentarja, ki si ga napisal, NIKOLI! Toliko o tvoji razgledanosti!
SudoMaGodo |  27 .09. 2020 ob  19: 14
23
ne ljubi se mi poglabljati v zadevo, ampak na prvi pogled bi rekel, da se Portč podzavestno počuti oškodovanega, ker mu koronakriza nažira lajfstajl preživljajnja večjega dela dneva v fitnesu, v "teretani". Ko se tvoje življenje začne vrteti okli dvorane z utežmi in je s tem povezana tvoja sampodoba, tvoji endorfini, tvoja dieta, tvoj stil življenja, potem verjamem, da padeš v krizo, ko ti vse to začne polzeti skozi prste ;)
vseved |  27 .09. 2020 ob  18: 43
-7
@ojoj, @tom, vidva pa sta strokovnjaka ki sta popila vso pamet tega sveta. Zakaj ste nerazgledani in zabiti primati najbolj glasni in pametni ?
1