POSTOJNSKI JAMI ZARADI ZAPRTJA ODŠKODNINA: Bodo kljub temu odpuščali?

Slovenija

Evropska komisija je v skladu s pravili EU o državni pomoči odobrila ukrep podpore v višini 760.000 evrov za odškodnino koncesionarju v Postojnski jami za izgube zaradi izbruha koronavirusa. Ukrep v obliki znižane koncesnine bo pokril del škode, ki je nastala zaradi zaprtja, ki je bilo posledica vladne omejitve, uvedene za omejitev širjenja virusa.

Javna podpora bo v obliki znižanja osnovne koncesnine, so sporočili iz predstavništva Evropske komisije. Kot so spomnili, so morali v Postojnski jami med 16. marcem in 31. majem zapreti vrata za obiskovalce v okviru ukrepov za zamejitev širjenja novega koronavirusa. Komisija je ocenila, da gre pri znižanju koncesnine za primeren ukrep.

Omejitve so močno prizadele poslovanje Postojnske jame. Septembra so, ko so napovedali, da bodo morali odpustiti večje število delavcev, ocenili, da so v prvih osmih mesecih leta beležili 83-odstotni upad obiska.

"Glede na to, da je pandemija ohromila cel svet in ustavila potovanja na globalni ravni, pri čemer smo bili povsem nemočni, je evidentno, da je izpad enormen. Manj pa ni le tujih gostov, katerih obisk je upadel za približno 80 odstotkov, pač pa tudi domačih gostov, ki jih je bilo kljub številnim družinskim akcijam in ugodnostim v primerjavi z lanskim letom kar 20 odstotkov manj," so pojasnili takrat.

POGOVOR Z DIABETOLOGINJO JANO KOMEL IZ ZD KOPER: "Vitamin D dokazano zmanjša pojavnost akutnih okužb dihal"

Smo sredi drugega vala koronavirusa, njegove posledice bomo čutili še dolgo. Ali držijo trditve, da lahko okužbo preprečimo tako, da okrepimo svoj imunski sistem? Nas ta res ščiti pred koronavirusom? Ker je koronavirus (SARS CoV2) zelo nalezljiv virus, se z njim lahko okužimo kljub dobremu imunskemu sistemu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  04 .11. 2020 ob  17: 31
kaj paŠkocjanske jamejQuery112308506209689975388_1604507392834??g. Batagelj je lani pokasiral 10 milijonov dobička letos pa odpušča ???!!!!