POŠTA SLOVENIJE ŠE POVEČALA LASTNIŠTVO V KOPRSKEM LOGISTU: To so štiri družbe, ki so ji prodale delnice

Koper

Pošta Slovenije, ki je že večinski lastnik Intereurope, je nedavno sklenila kupoprodajne pogodbe za delnice Intereurope s Slovenskim državnim holdingom (SDH) in Kapitalsko družbo (Kad) ter z Zavarovalnico Triglav in Pozavarovalnico Sava, s čimer je povečala svoj delež glasovalnih pravic na 86,45 odstotka vseh glasovalnih pravic koprskega logista.

Intereuropa je v petek prejela pisno obvestilo Pošte Slovenije o podpisu kupoprodajnih pogodb za delnice Intereurope in povečanju deleža Pošte Slovenije, je Intereuropa v ponedeljek objavila prek strani Ljubljanske borze.

Že 27. septembra je Pošta Slovenije sklenila kupoprodajno pogodbo z SDH in Kadom, na podlagi katere je kupila 1.194.878 delnic oz. skupno 4,3 odstotka delnic. Dan pozneje je sklenila še pogodbo s Pozavarovalnico Triglav Re, na podlagi katere je kupila 2369 delnic. Nazadnje je Pošta Slovenije 5. oktobra sklenila še pogodbo z Zavarovalnico Triglav, na podlagi katere je kupila 332.918 oz. 1,2 odstotka vseh delnic Intereurope.

Pošta Slovenije, ki je pred tem že imela 80,9-odstotni delež v Intereuropi, je tako povečala svoj delež glasovalnih pravic na 86,45 odstotka vseh glasovalnih pravic družbe Intereuropa, pri čemer razpolaga s 77,88 odstotka delnic Intereurope in 100 odstotki prednostnih delnic, še izhaja iz poročila na straneh Ljubljanske borze.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija