POSNETKA, KI VAM BOSTA VZELA DIH: Letalo po čudežu ni zadelo nobenega vozila (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na slovenskih cestah se je včeraj zgodil precej nenavaden incident. Popoldne je na gorenjski avtocesti pri Brezjah zasilno pristalo manjše športno letalo. Pridobili smo posnetke.

Letalo z oznako OE-CYY, graškega podjetja Austrian Aviation Training, je vzletelo z letališča pri Lescah, nato pa je po neuradnih podatkih imelo težave z motorjem, zato se je pilot odločil za zasilni pristanek na avtocesti.

V letalu sta bili dve osebi, ki sta po podatkih policije nepoškodovani.

Prav tako v nesreči ni bilo drugih poškodovanih. 

A posnetka, ki so nam ju posredovali iz Družbe za avtoceste Republike Slovenije, sta vseeno dih jemajoča. Prav čudežno letalo ni zadelo nobenega vozila.

Ugotovitve preiskovalca letalskih nesreč

Pilot letala je glede na okoliščine ravnal pravilno, je za STA povedal preiskovalec letalskih nesreč Toni Stojčevski"Glede na okoliščine se je pilot odločil pravilno. Izbral je teren, odločitve ni spreminjal in mu je uspelo," je poudaril Stojčevski. Kot je pojasnil, pilote usposabljajo za primere odpovedi motorja v zraku – kar se je zgodilo v tem primeru –, zato se v takih primerih odzovejo na podlagi svojih izkušenj in predpisanih postopkov za pristajanje v sili.

Kakšne so okoliščine, ki so pripeljale do odpovedi motorja, bo jasno po zaključeni preiskavi, je dodal. Koliko časa bo ta trajala, še ni jasno. V njej bodo sodelovali s proizvajalcem letala, lastnikom letala in preiskovalnimi organi znotraj EU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  07 .08. 2022 ob  19: 14
Štirje bre smisla za humor
manemebasat |  06 .08. 2022 ob  13: 49
-4
Kaznovat ga ker nima vinjete!