POSLOVILI STA SE IGRALSKI LEGENDI: Naenkrat sta odšla Marko Nikolić in Ivo Gregurević (VIDEO)

Svet

Hrvaško javnost je v sredo zvečer pretresla novica o nepričakovani smrti priljubljenega dramskega umetnika in igralca Iva Gregurevića, ki je zaznamoval sodobno hrvaško igralsko sceno. Gregurević je odigral vrsto opaženih vlog v več kot 100 hrvaških filmih, gledaliških predstavah in televizijskih nadaljevankah. V 73. letu starosti pa se je prav tako v sredo zvečer poslovil legendarni srbski televizijski, gledališki in filmski igralec Marko Nikolić. Vest o smrti je na družabnih omrežjih potrdila igralčeva hčerka Mina. Srbski igralec je na območju nekdanje Jugoslavije verjetno najbolj ostal v spominu po vlogi Gige Popadića v seriji Boljše življenje.

Ivo Gregurević

Gregurević je v najožjem vrhu največjih hrvaških igralcev v družbi z Borisom Dvornikom, Fabijanom Šovagovićem in Ivico Vidovićem, je danes ocenil Jutarnji list, ki spominja, da je veliki hrvaški igralec v zadnjih letih pri svojemu delu čutil posledice možganske kapi, ki jo je prestal leta 2007.

Nastopil je v več kot 90 filmih in približno 20 televizijskih nadaljevankah ter okoli 30 gledaliških predstavah. Med njegovimi zadnjimi je bila, denimo, vloga v filmski drami Moški ne jočejo bosanskega režiserja Alena Drljevića.

Marko Nikolić

Marko Nikolić je umrl v bolnišnici Zvezdara, mediji pa so po pisanju hrvaške tiskovne agencije Hina v zadnjih mesecih poročali, da se igralec spopada s težko boleznijo.

V seriji Boljše življenje (Bolji život) je igral Gigo Popadića, glavo kaotične beograjske družine Popadić, serija pa je med letoma 1987 in 1991 rušila rekorde gledanosti v tedanji Jugoslaviji. K Nikolićevi televizijski slavi je pripomogel tudi lik Karađorđe, ki ga je upodobil v televizijskem filmu Karađorđeva smrt in v seriji Vuk Karadžić.

Med odmevnejšimi filmi oziroma serijami, v katerih je nastopil, so še Prvi splitski odred (1972), Grlom u jagode (1976), Montevideo, Bog te video! (2010) in Parada (2011). Igralec se je bil pred nekaj leti prisiljen spopasti z rakom. A je okreval in še po tem sodeloval pri več projektih, tudi pri seriji Sence nad Balkanom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija