POSLEDICE ZARADI DRUGEGA TIRA? "Odkar poteka gradnja je bilo več onesnaženj, vendar takšnega kot sedaj pa še ne" (FOTO, VIDEO)

Koper

V uredništvo smo prejeli posnetka in fotografije, ki prikazujejo novo onesnaženje reke Rižane. Kot so zapisali v Civilni iniciativi (CI) Dekani, so nastali danes pod gradbiščem tunela drugega tira T8 v Dekanih. "Odkar poteka gradnja je bilo več onesnaženj, vendar takšnega kot sedaj pa še ne," so dodali.

"Umazana voda odteka po namakalnih kanalih do reke Rižane. Izvajalec bi vsaj lahko obvestil o nastali situaciji, saj je postavil improvizirane jezove po kanalih," so še ob posnetkih zapisali v Civilni iniciativi Dekani, kjer menijo, da življenja po namakalnih kanalih, po katerih takšna voda odteka do reke Rižane, verjetno tudi ni več, "ker so ga uničila že predhodna onesnaženja pri gradnji drugega tira".

Spomnimo, o obsežnem onesnaženju reke Rižane zaradi gradnje drugega tira smo že poročali. Aprila je poginilo več rib, na kar so takrat opozorili tudi v društvu Alpe Adria Green in Ribiška družina Koper.

Kaj se je zgodilo tokrat, smo povprašali pristojne. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  10 .12. 2023 ob  16: 34
-5
Člani inciative mečejo svinjarijo v vodo!