POSLEDICE BURNEGA VREMENA: 1632 primorskih gospodinjstev še vedno brez elektrike

Slovenija

Zaradi podrtih dreves in električnih drogov, ki so padli pod težo mokrega snega, je na Primorskem prišlo do prekinitev dobave električne energije na več mestih distribucijskega območja Elektra Primorska. Terenske ekipe se trudijo in sanirajo nastalo škodo, brez elektrike pa je še vedno 1623 odjemalcev, so sporočili iz Elektra Primorska.

Izola. Fotografija je simbolična.

Ob 12. uri je bilo brez napajanja še 128 transformatorskih postaj, ki z električno energijo oskrbujejo 1623 odjemalcev.

Na Bovškem je že odpravljena poškodba na daljnovodu Čezsoča. Ostali so daljnovodi Učja, Log pod Mangartom, Trenta in Plužna, kjer bo predvidoma še danes omrežje ponovno vzpostavljeno. V Livških Ravnah na Kobariškem je predvidena odprava okvare čez približno tri ure.

Na Tolminskem ostaja brez elektrike Gorenja Trebuša, na daljnovodu Dolgi Laz bodo namestili agregat, na daljnovodu Bukovski Vrh je na enem sektorju napaka odpravljena, imajo še štiri transformatorske postaje brez elektrike.

Na Idrijskem je zaradi odlomljene konzole na betonskem drogu še vedno brez napajanja Oblakov Vrh, Črni Vrh in Čekovnik. Na Elektro Primorska predvidevajo, da bodo vse napake danes odpravljene.

Na območju Kanalskega vrha bodo še danes namestili agregat. Na Ajdovskem pa je še vedno brez napetosti območje Predmeje, na Goriškem pa območje Čepovana in Lokovca.

V sporočilu so na Elektro Primorska še zapisali, da imajo vse razpoložljive ekipe na terenu in se trudijo, da bi čim prej vsem odjemalcem zagotovili normalno oskrbo z električno energijo. Marsikje pa je že dostop do mesta okvare močno otežen zaradi večjih količin snega.

V Izoli je zaradi visoke vode brez napajanja še del Baredov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija