Poslanec z državnim denarjem kupoval darila za vnukinjo

Naše zahodne sosede pretresa škandal, ki prihaja ravno iz Furlanije - Julijske krajne. Regijski poslanci so, kot kaže, proračun več časa izčrpavali za lastne potrebe. Zadnji, ki se je ujel v zanko, je Ugo De Mattia.

67 -letni regijski poslanec Severne lige je, kot kaže, zelo radodaren dedek, vendar samo, ko troši tuj denar. Obsežna preiskava o nepravilni porabi javnih sredstev je namreč pokazala, da jih je De Mattia večkrat zlorabil. 

Če kaj ne spada v stroške reprezentance in nadomestilo za izobraževanje, je to zagotovo nakit, ki ga je leta 2011 kupil svoji vnukinji, poroča Il Piccolo. Tega je bilo za vrtoglavih 1600 evrov. Vendar ni šlo samo za nakit. Tukaj je tudi sobno kolo, pa še eno gorsko kolo. Šali prestižnih znamk, trenirke in ostala športna oprema. Vse to je De Mattia prikazal kot stroške reprezentance, še najbolj čudno pa je, da so mu vse račune sprejeli in mu denar vrnili. 

Skupno je tako javno blagajno oškodoval za več kot 20 tisoč evrov. De Mattia pa še zdaleč ni osamljen primer. Tržaški kriminalisti sedaj odkrivajo pokvarjene politike, ki so na račun države kupovali zasebne stvari. Teh je ogromno, škode pa naj bi bilo za več milijonov evrov.

SVETI JURIJ |  14 .09. 2013 ob  09: 26
Popovič je tudi plačeval frizerje in kupoval igrače z občinskim denarjem., BIL PRAVNOMOČNO OBSOJEN ZARADI UTAJE DAVKOV.Kazen : NOV ŠTIRILETNI MANDAT