POSLANEC VATOVEC OSTRO NAD DRŽAVNI SVET: Bi ga bilo res potrebno ukiniti? (ANKETA)

Slovenija

Na sredino dogajanje v Državnem svetu, kjer jim je med burno razpravo razpadel govorniški pult, se je odzval vodja poslanske skupine stranke Levica Matej T. Vatovec, ki meni, da gre za "komedijo zmešnjav" in da bi bilo najbolje, da se Državni svet "prepreosto ukine"

Kot je zapisal poslanec Matej T. Vatovec, je sredino sejo Državnega sveta zaznamovala "komedija zmešnjav", zato je bilo po njegovem mnenju dogajanje neresno. 

"Nepoznavanje lastnih pravilnikov je bilo očitno vsakomur. Na vmesnem glasovanju dva predlagatelja nista vedela, o čem glasujeta, in zdaj trdita, da sta glasovala pomotoma. Svetniki zahtevajo ogled videoposnetka seje in glasovanja, da ugotovijo, kaj so sploh naredili. Nehote so zlomili govorniški pult, ki je bil nato začasno polepljen z lepilnim trakom. Sledila je ena prekinitev, nato druga. Mandatno volilna komisija je morala vmes opraviti razpravo o dogodkih. Ob predstavitvi odločitve je znova poletel polepljeni govorniški pult. Nato je bilo sklenjeno, da se sestavi magnetogram seje, da bi ugotovili, kaj se je sploh na seji zgodilo. Do končnega glasovanja se niso uspeli prebiti. Zaradi vseh pripetij so sejo prekinili, nadaljevanje sledi. Vse skupaj je povsem neresno," ocenjuje dogajanje poslanec Levice Vatovec, ki se sprašuje, kaj Državni svet sploh prispeva k slovenski demokraciji.

"Sprašujem se, kaj točno takšen Državni svet prispeva k slovenski demokraciji, razen tega, da občasno vloži veto na pozitivne zakone, recimo takšne, ki so namenjeni varovanju okolja ali delavskih pravic," je ogorčen Vatovec, ki zato meni, da bi bilo najbolje, če se ga ukine. "Zaradi naštetega ponavljam stališče, da bi bilo najbolje, da se Državni svet preprosto ukine," je prepričan. 

Kaj pa o predlogu, da se Državni svet ukine, menite vi? Vaše mnenje nam lahko sporočite v spodnji anketi.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Janko |  02 .03. 2024 ob  10: 29
Ta model naj ukine samega sebe, tako bo še najboljše. Pa naj gre delat v realno službo.
vseved |  01 .03. 2024 ob  19: 00
12
@kokodek,ta oblast ni sposobna naretitiniš od naštetega.
kokodek |  01 .03. 2024 ob  17: 01
11
sedanja oblast lahko naredi veliko dobrega za ljudi, ker ima lepo večino v parlamentu. prva stvar je, da v kazensekm zakoniku spremeni oz. ukine člen o zastaranju, lahko uvede nepremičninski zakon, lahko zgradi veliko stanovanj za mlade in nebogate, lahko prekine zdravniško stavko pohlepnega fidesa, res lahko naredi dosti dobrih del, le če resnomisli na ljudi! državni svet pa lahko komot ukinejo.