POSLANEC PO ODSTOPU ZARADI IZMAKNJENEGA SENDVIČA V TRGOVINI: "Ni šlo za tatvino, temveč družbeni eksperiment"

Slovenija

Poslanec LMŠ Darij Krajčič je odstopil s funkcije poslanca DZ, kar naj bi bilo povezano s tatvino sendviča v trgovini. Dejanje poslanca LMŠ Darija Krajčiča je bilo nedopustno, zato je prevzel odgovornost in odstopil, je v današnji izjavi za medije poudaril vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović. Po njegovih besedah je Krajčič, ki sicer dogodek obžaluje in se je zanj opravičil, takšno odločitev sprejel sam.

V stranki so pojasnili, da so njegovo odstopno izjavo prejeli že v sredo in se z njo seznanili. Prav tako je Krajčič že v sredo svojo odstopno izjavo poslal predsedniku DZ Dejanu ŽidanuKot je na torkovi seji odbora DZ za kmetijstvo povedal Krajčič, se je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič. "Zdaj bom naredil eno samoprijavo," je, kot je razvidno iz magnetograma seje, napovedal. "Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute," je pojasnil in dodal, da ga niso videli oziroma upoštevali. "Kot da sem tam 'luft'," je bil slikovit.

"In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi," je pojasnil. Kot je razbrati iz videoposnetka seje, so poslanci in drugi udeleženci seje Krajčičevo pripoved pospremili s smehom.

Krajčič je bil na lanskih parlamentarnih volitvah prvič izvoljen v DZ, in sicer v Mozirju v celjski enoti. Pred tem je bil strokovno-raziskovalni sodelavec na Gozdarskem inštitutu Slovenije. Leta 1965 v Murski Soboti rojeni doktor gozdarskih znanosti je v preteklosti deloval kot direktor v zasebnem sektorju in v javnem zavodu. V DZ pa je vodil delo odbora za zadeve Evropske unije, član pa je bil v odborih za infrastrukturo, okolje in prostor ter za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Vodja poslanske skupine LMŠ Golubović je sicer Krajčiča označil kot strokovnjaka in dobrega človeka, ki pa je storil nedopustno dejanje. "Če želimo slediti vrednotam in načelom LMŠ, je treba za to dejanje prevzeti odgovornost. In prevzel je odgovornost in odstopil kot poslanec," je dodal vodja poslanske skupine največje vladne stranke.

Brane Golubović

Na vprašanje, ali se je Krajčič za ta korak odločil sam ali pa ga je v odstop prepričala stranka, je Golubović odgovoril, da so se z njim sicer pogovorili, da pa je odločitev sprejel sam. Krajčič se današnje izjave za medije ni udeležil, je pa za POP TV zjutraj pojasnil, da pri dogodku, ki je pripeljal do njegovega odstopa, ni šlo za krajo, ampak družbeni eksperiment. Pozneje je sicer povedal, da je omenjeni sendvič pozneje plačal.

Glede na izide volitev, ki so objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije, naj bi Krajčiča v parlamentu nasledil Nik Prebil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  14 .02. 2019 ob  15: 45
v tej stranki so sami "zanimivi" tički...
Istriano |  14 .02. 2019 ob  13: 16
Ma kakšne neumnosti. Ni za verjet.
tupamaros |  14 .02. 2019 ob  08: 42
Mene bolj zanima kaj si mislijo o sebi 13% Slovencev (Šarčevih volivcev).
A so vsi motherless and fatherless, ali pa so samo padli z marsa, oziroma na njih slabo vpliva planinski zrak.

Butale forever.