POSKUS UMORA ŠTIRIH OTROK: Nasilni oče s Paga je bil prišteven, ko jih je vrgel čez balkon

Kronika

Tožilstvo v Zadru je po dveh mesecih in pol sklenilo preiskavo proti moškemu, ki je konec februarja čez balkon družinske hiše na otoku Pagu vrgel svoje štiri mladoletne otroke. Moški je bil medtem tudi na psihiatričnem opazovanju. Izvedenci so ugotovili, da njegova prištevnost med poskusom umora otrok ni bila zmanjšana.

Tiskovni predstavnik županijskega tožilstva v Zadru Duško Berović je danes napovedal, da bodo čez nekaj dni vložili obtožnico proti 54-letniku zaradi poskusa štirikratnega umora, je poročala regionalna televizija N1. Berović je izpostavil, da so zaslišali več prič, med drugim tudi soprogo osumljenca, ter da je bilo med preiskavo ključno psihiatrično opazovanje. Konzilij zdravnikov je ugotovil, da prištevnost 54-letnika v času kaznivega dejanja ni bila zmanjšana, je povedal.

Nasilni oče naj bi se ves čas branil z molkom

Pripor mu poteče čez 12 dni, a bo verjetno ostal v zaporniški bolnišnici v Zagrebu, ker naj bi ga kmalu operirali zaradi zdravstvenih težav, dodaja N1. V primeru obtožnice bodo 54-letniku lahko podaljšali pripor. Za poskus štirikratnega umora 54-letniku grozi tudi do 50 let zapora, je danes pojasnil tiskovni predstavnik županijskega sodišča v Zadru Hrvoje Visković.

V zločinu, ki je pretresel Hrvaško, je bila sedemletna deklica huje poškodovana, njeni mlajši sestri in bratec pa lažje. Oče jih je vrgel čez balkon, ki je približno šest metrov nad tlemi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija