POSEBNA AKCIJA ZA NAŠE SMUČARJE: Zbira se pozitivna energija vseh navijačev (VIDEO)

Slovenija

Pred svetovnim prvenstvom v alpskem smučanju poteka posebna akcija za podporo slovenskim smučarjem. Akcija je posebna, ker ne gre za klasično zbiranje denarnih prispevkov, ampak se za slovenske junake belih strmin zbira pozitivna energija vseh navijačev. Po državi bo krožil navijaški totem, na katerega se bo trkalo za srečo naših smučarjev.

Gre za projekt Smučarske zveze Slovenije, ki je v sodelovanju s slovenskim trgovcem Tušem, zlatim sponzorjem slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc, za glavno tekmo sezone 2018/19, svetovnim prvenstvom v Aareju na Švedskem, ustvarila prav posebno navijaško aktivacijo. S pomočjo navijaškega totema, ki se bo decembra in januarja selil po Sloveniji, bodo namreč zbirali, torej seštevali, trke za srečo za najpomembnejše tekme v tej sezoni.

"Kako? Enostavno! Potrkajte na totem pripeto desko iz avtohtonega slovenskega lipovega lesa za srečo naših smučarjev. Iz totema bomo na koncu projekta naredili amulete za srečo in jih podarili našim junakom zime. Ker za stopničke namreč včasih zmanjka kanček sreče, jo bodo tokrat dobili za s seboj," so sporočili organizatorji projekta.

"Stara vraža pravi, da se s trkanjem na les želje uresničijo z večjo verjetnostjo. Če so vanjo verjeli naši predniki, ki so tudi znali odlično smučati, zakaj ne bi verjeli še mi? Včasih do vrhunskega rezultata zmanjkajo stotinke. Takrat rečemo, da je zmanjkalo malo športne sreče. Naj bo letos na svetovnem prvenstvu v Areju sreča na naši strani," so še zapisali.

Do 13. decembra bo navijaški totem v Tuševem supermarketu v Ljubljani, od 14. do 20. decembra bo v Celju, od 21. do 28. decembra bo v Planetu Kranj, nato se bo totem preselil v Koper, Maribor in nazadnje še v Novo mesto. Več o projektu in lokacijah, kje se bo nahajal totem, je možno poiskati na www.potrkaj.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija