POSEBEN DAN NA OŠ ANTONA UKMARJA: "Kljub 45. letom ostaja med najlepšimi v slovenski Istri, če ne celo Sloveniji" (FOTO)

Koper

Tik pred koncem šolskega leta so imeli na OŠ Antona Ukmarja poseben dan, Ukmarjev dan, ki so ga organizirali že tretje leto zapored. Iz učilnic so se preselili na šolsko igrišče.

V goste so povabili Aniko Horvat, ki je zapela ob spremljavi šolskega pevskega zbora. Učence je poleg ravnatelja Andreja Mlinarja pozdravil koprski podžupan Janez Starman, ki je bil pred leti tudi sam učenec OŠ Antona Ukmarja. "Osnovna šola Antona Ukmarja kljub svojim 45. letom ostaja med najlepšimi v slovenski Istri, če ne celo Sloveniji," je prepričan Starman.

V glasbeno-plesnem programu so nastopile mlajše ter starejše zasedbe šolskega benda, finalisti Ukmarjevih talentov in plesalci. Manjkale niso niti delavnice, na katerih se je bilo mogoče preizkusiti v angleščini, italijanščini, matematiki, geografiji, biologiji in belokranjskih plesih, ter tržnica, na kateri so ponujali izdelke učencev, ki jih je bilo mogoče kupiti in tako prispevati v šolski sklad.

Nekatere je bolj pritegnila knjižna menjalnica ali izdelovanje knjižnih kazalk, zapestnic prijateljstva, glinenega nakita in origamijev. Spet tretji so se zadržali v znanstvenem kotičku ali dali drugo priložnost rabljenim oblačilom in si poslikali obraz.

V teh dneh šolarjem že diši po poletju, čeprav so velikokrat zadnji šolski dnevi najbolj naporni. Letošnje poletje bo posebno predvsem za ljubitelje športa, saj se bodo v Parizu odvijale poletne olimpijske igre in v tem duhu je Ukmarjev dan zaključil obisk predstavnikov Olimpijskega komiteja Slovenije, Združenja športnih zvez, Gorana Sambta ter jadralk Teje Črne in Line Eržen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija