PORTOROŽANKA ZA LAS BREZ NADALJEVANJA TURNIRJA V OHIU: Po uspešnem prvem dnevu končala na 81. mestu

Svet

Slovenska golfistka Ana Belac je za las ostala brez nadaljevanja tekmovanja na turneji LPGA v Sylvanii v zvezni državi Ohio. Po dveh dneh je z dvema udarcema nad parom za enim udarcem zaostala za rezom, ki bi ji omogočil nastop tudi za vikend na turnirju najvišjega svetovnega ranga ženskega golfa.

Drugi dan Marathon Classica z nagradnim skladom 1,7 milijona dolarjev je imela veliko težav predvsem na prvih devetih luknjah, ki jih je končala s petimi bogeyji. Na koncu kljub dvema zaporednima birdiejema na 17. in 18. luknji ni uspela priti med golfistke, ki nastopajo še čez vikend. Z dvema udarcema nad parom je zasedla končno 81. mesto. Prvi dan je odigrala dva udarca pod parom igrišča, s čimer je zasedala visoko 28. mesto.

Pretekli teden je slovenska golfistka nastopila na turneji symetra, ki sodi v drugi rang tekmovanj za profesionalne igralke. V Michiganu je po odličnem uvodnem krogu na koncu pristala med najboljšimi triintridesetimi igralkami z enim udarcem pod parom.

Triindvajsetletna Belačeva iz Portoroža je po uspešno končanem študiju na prestižni univerzi Duke v ZDA med profesionalne igralke golfa vstopila letos spomladi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija