PORTOROŽAN V 5 MINUTAH ZASLUŽIL 1,3 MILIJONA EVROV: "Še vedno je težko resnično izraziti občutke glede tega, kar se je zgodilo"

Svet

Denis Jašarević, bolj poznan pod umetniškim imenom Gramatik, je eden od glasbenih pionirjev v svetu kriptovalut. DJ in producent elektronske glasbe iz Portoroža, ki živi in dela v ZDA, je leta 2017 kot prvi glasbenik na svetu izdal lastni kriptokovanec in z njim zbral 2,2 milijona dolarjev, tokrat pa mu je uspel še en veliki met. V le petih minutah je pokril izpad dohodka v zadnjem letu, ko je bila zaradi pandemije covida-19 onemogočena organizacija koncertov, in zaslužil 1,54 milijona dolarjev oz. nekaj manj kot 1,3 milijona evrov.

Denis Jašarević oz. Gramatik

"Še vedno je težko resnično izraziti svoje občutke glede tega, kar se je zgodilo," je zapisal na družbenem omrežju Facebook. V "najbolj norih petih minutah svojega življenja" je namreč s prodajo svoje glasbe z nenadomestljivimi kriptožetoni zaslužil 1,54 milijona dolarjev oziroma približno 1,3 milijona evrov.

"Absolutno neverjetno je, kako je lahko 5-minutna NFT dražba nadomestila ogromen izpad dohodkov, ki ga je prinesla prepoved nastopanja v minulem letu," je zapisal glasbenik. Svoje kolege pa je spodbudil, naj naredijo enako. 

It’s still hard to really put into words how I feel about what happened here, but I made $1.54m with my music on the...

Objavil/a Gramatik dne Petek, 26. februar 2021

"Podrli smo rekord glasbenih NFT-jev in pokazali, da celovečerne pesmi s polnimi videoposnetki zagotovo obstajajo kot zbirateljska umetnost v svetu NFT!" je še dodal. NTF je kratica za nenadomestljivo valuto (ang. non-fungible tokens), ki jih v primerjavi z npr. bitcoini ne moreš prodati. Ravno zaradi svoje nenadomestljivosti so postali izredno priljubljeni pri zbirateljih. Gramatik je minuli konec tedna tako 'mastno' zaslužil ravno s prodajo dveh svojih še ne izdanih pesmi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Argument |  28 .02. 2021 ob  18: 26
16
Hah,ha kakšen fake .Valute ki je ne moreš prodati je cena vedno 0.