PORTOROŽ: Odbojkarji in odbojkarice na mivki v drugem krogu olimpijskih kvalifikacij

Piran

Slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki so si po včerajšnjih zmagah proti Bolgariji in Izraelu v Portorožu priigrali nastop v 2. krogu kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu 2020.

Uvodni dvoboj drugega tekmovalnega dne sta gladko dobili Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar, ki sta z 21:13 in 21:8 slavili proti Stefani Kjosevi in Evi Petrovi. Tudi Ana Skarlovnik in Jelena Pešić Bolgarkama Ireni Mišonovi in Nikol Dulevi nista dovolili, da ogrozita napredovanje Slovenk v naslednji krog olimpijskih kvalifikacij, boljši sta bili z 21:14 in 21:13.

V moškem dvoboju za drugo mesto na turnirju, ki še vodi v naslednji krog, so se domačini pomerili z reprezentanco Izraela. Na prvi tekmi sta Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak kljub težkim igralnim pogojem z 21:15, 15:21, 15:11 premagala Seana Faigeja in Keinana Kopecha.

V nadaljevanju sta Jure Peter Bedrač in Vid Jakopin dvignila svoj nivo igre ter brez težav z 21:18 in 21:14 odpravila Ofrija Masurija in Eylona Elazarja. Jakopin je bil po tekmi vesel osvojene zmage: "Razmere na igrišču so bile zanimive, a sva se nanje hitro navadila in to ni vplivalo na najino igro. Izraelca sta bila solidna nasprotnika, vendar mislim, da sva naredila svoje delo v napadu in pa z blokom, to pa je bila tista odločilna razlika."

Za zaključek dvodnevnega turnirja so se Slovenke pomerile še z Latvijkami. Skarlovnikova in Pešićeva sta tokrat morali priznati premoč Anastasiji Kravcenoki in Tini Graudini, ki sta slavili z 21:12 in 21:16. In tudi na drugi tekmi se ni izšlo po željah Slovenk. Jančarjeva in Kotnikova sta z 22:20 in 21:13 klonili proti Alisi Lece in Marti Ozolini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija