PORTOROŽ IN OPATIJA ZNOVA POVEZANA: Na Turistici oblikovali šest čezmejnih turističnih itinerarijev

Piran

Partnerji iz Slovenije in Hrvaške na čelu s piransko občino so v okviru čezmejnega projekta oblikovali šest čezmejnih turističnih itinerarijev, ki bodo povezali Portorož in Opatijo, obiskovalcem pa ponudili možnosti pristnih doživetij v zaledju obale. Cilji projekta so razbremenitev obalnega pasu, desezonalizacija in turistični razvoj podeželja.

Po uspešnem sodelovanju Portoroža in Opatije v okviru evropskega projekta 365 dni Riviere sta se destinaciji znova povezali v projektu Skupna dediščina za skupno mednarodno promocijo 365 dni zelenega turizma na opatijski in portoroški rivieri z akronimom RIVIERA4SEASONS2.

V okviru projekta, v katerem je vodilni partner Občina Piran, na slovenski strani pa kot partnerja sodelujeta še Turistično združenje Portorož in Fakulteta za turistične študije Univerze na Primorskem, je nastal čezmejni turistični proizvod portoroške in opatijske riviere Feel & Taste, so sredi tedna sporočili iz portoroškega turističnega združenja.

Šest čezmejnih turističnih itinerarijev, ki so jih v sodelovanju s turističnima združenjema oblikovali na fakulteti za turizem iz Portoroža in Opatije, je razdeljenih na tri osnovne tematike: športni, zdravstveni in kulturni turizem. Na vsako temo sta pripravljena po dva itinerarija, možno pa je izvesti tudi številne kombinacije različnih poti.

Nov turistični proizvod povezuje ponudbo turističnih znamenitosti, zavarovanih območij in majhnih ponudnikov na podeželju. Sodelovanje v projektu bo ponudnikom prineslo več tržnih priložnosti, skozi projektne aktivnosti pa bodo lahko tudi razširili svoje znanje, kar bo vodilo k višji kakovosti doživetja za obiskovalce.

Do zdaj so med drugim izdelali celostno grafično podobo novega turističnega proizvoda, s pomočjo sredstev projekta so tako na portoroški rivieri kot opatijski rivieri izvedli in intenzivneje promovirali prireditve v zaledju ter izpeljali delavnici o prenosu in ohranitvi tradicionalnih obrti in običajev. Pripravljena je tudi vsebina za posebno spletno stran www.feel-taste.info, ki bo zaživela do zaključka projekta.

Osnovni cilji projekta, ki se izvaja od oktobra 2017 do konca septembra letos, so razbremenitev obalnega pasu, desezonalizacija destinacije in turistični razvoj podeželja. Ključni rezultat pa bo ohranjanje identitete ter naravne in kulturne dediščine podeželja obeh rivier. Skupna vrednost projekta je dobrih 840.000 evrov in ga v višini 85 odstotkov financira EU iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa čezmejnega sodelovanja Interreg Slovenija - Hrvaška 2014-2020.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija