POPRAVNI IZPIT V BONIFIKI: Slovenski košarkarji danes znova s Finci

Koper

Slovenska moška košarkarska reprezentanca ima danes popravni izpit. V četrtem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 se bo v Kopru ob 17.30 drugič v štirih dneh pomerila s Finsko. Cilj je zmaga z več kot desetimi točkami razlike.

Čeprav je do konca kvalifikacij še dovolj tekem, pa je lahko tudi medsebojna razlika v koših pomembna za osvojitev ene od 12 evropskih vozovnic za zaključni turnir najboljših 32 reprezentanc sveta, ki se bodo srečale konec avgusta in septembra prihodnje leto v Aziji.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so v novembrskem ciklusu premagali Hrvaško v Zagrebu in Švedsko v Kopru, v petek pa so v Helsinkih izgubili s Finsko s 76:86.

"Finci nas na prvi tekmi niso presenetili, saj smo vedeli, kakšen slog igre gojijo in kako igrajo. Bolj sem bil presenečen nad našo igro. Nismo bili dovolj zbrani, imeli smo ogromno izgubljenih žog, nato pa se nam je prikradlo še preveč nervoze. Kemija v ekipi je kljub porazu dobra. Upam, da je bil ta poraz dobra šola. Ne smemo namreč spati na dobrih rezultatih, ki smo jih naredili v zadnjem času. Na vsaki tekmi se moramo dokazovati in sedaj imamo lepo priložnost, da to pokažemo," pravi selektor Sekulić.

Pomembno delo čaka tudi zdravniško službo, ki se s terapijami in masažami trudi izboljšati stanje bolečega hrbta Klemna Prepeliča, ki v petek ni mogel pomagati soigralcem zaradi bolečin v hrbtu. Počutje slovenskega ostrostrelca je iz dneva v dan boljše, odločitev o njegovem nastopu pa bo selektor sprejel nekaj ur pred tekmo.

"V Helsinkih smo se opekli in zdaj ni več prostora za spodrsljaje. Stopiti moramo skupaj in pokazati veliko več želje, teka in energije. Ustaviti moramo njihov met, jih preteči ter tudi s pomočjo navijačev priti do pomembne zmage," dodaja kapetan Edo Murić.

V dvorani Bonifika bodo lahko gledalci videli pokal Jamesa Naismitha, ki ga bo septembra prihodnje leto dobila zmagovalna ekipa. Pozlačeni pokal je visok 60 centimetrov, tehta 7,5 kilograma in v času kvalifikacij potuje po državah udeleženkah.

Slovenska košarka se lahko pohvali s petimi košarkarji z naslovom svetovnega prvaka. To so Ivo Daneu, Aljoša Žorga, Vinko Jelovac, Peter Vilfan in Jure Zdovc. Ob tej priložnosti so svoj prihod v Koper napovedali trije legendarni košarkarji izmed omenjene peterice, in sicer Ivo Daneu in Aljoša Žorga, ki sta svetovna prvaka postala leta 1970 v Ljubljani, ter Peter Vilfan, ki je bil v najboljši reprezentanci na svetu leta 1978 v Manili.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena je 15 evrov. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija