POPOVIČEVA ZAVEZA: "Zgradili bomo novo varno hišo in dodatno okrepili preventivno dejavnost"

Koper

Ob današnjem mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad dekleti in ženskami se vrstijo pozivi k takojšnjemu končanju tovrstnega nasilja, ki sodi med najhujše kršitve človekovih pravic. Med tistimi, ki so se odzvali, je tudi koprski župan Boris Popovič.

Kot je v sporočilu na svojem Facebooku zapisal Popovič, se na Mestni občini Koper "že zadnjih 16 let močno borimo proti vsakemu nasilju, še posebej pa nad nasiljem nad najbolj ranljivimi. Zavezujemo se, da bomo v bodoče storili še več, kar je v naši moči, da se kakršnakoli oblika nasilja ne bi več pojavljala."

"Za vsa dekleta in ženske, ki so nasilje žal že občutile lastni koži, pa se zavezujemo, da bomo zgradili novo varno hišo ter dodatno okrepili preventivno dejavnost. Kot župan bom svojo pomoč in podporo nudil še naprej, okrepili pa bomo tudi sodelovanje med Mestno občino Koper ter nevladnimi organizacijami na področju človekovih pravic," se je zavezal koprski župan.

Svet se je zavzel za izkoreninjenje nasilja nad ženskami

Ob današnjem mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad dekleti in ženskami so sicer glasna tako sporočila Združenih narodov, EU in pristojnega ministrstva kot tudi nevladnih organizacij. Pokažimo storilcem, da njihovega vedenja ne podpiramo, je pozvala ministrica za delo Ksenija Klampfer.

Nasilje nad ženskami in dekleti je sramota vseh družb, je opozoril generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres. Evropska komisija in visoka zunanjepolitična predstavnica EU Federica Mogherini pa izpostavljata, da je izkoreninjenje nasilja nad ženskami predpogoj za spodbujanje demokracije in gospodarske rasti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
skembo |  26 .11. 2018 ob  09: 19
16
Osebno bi podal kandidatoma za župana še en predlog oziroma vprašanje?
Verjamem, da poznata obseg podeželja ? Ali kdo razmišlja oziroma ali je v planu ureditev doline Dragonje vsaj v delu kjer je pristojna MOK. Dolina je neprehodna in cestne povezave npr; KS Boršt in KS Gradin , ki je bila stoletja glavna prometnica je danes ni več? Zadeva je lahko sporna tudi iz naslova požarne varnosti ? Dolina Dragonje je tudi slabo obdelana, oziroma kmetje opuščajo obdelavo zaradi divjadi, ki je pretirano zaščitena(tu je/bi morala biti na potezi država).
Drugače, pa verjamem, da se bo razvoj občine nadaljeval neglede kdo bo izvoljen za župana.
Night |  26 .11. 2018 ob  05: 18
29
Vse se bo naredilo, kot pred vsakimi volitvami do zdaj.