POPOVIČ ZNOVA ZBRAL ZAČETNE PODPISE ZA REFERENDUM: A zdaj ga bo razpisal kar Bržan!

Koper

Koprski župan Aleš Bržan je v sredo prejel pobudo Borisa Popoviča za razpis referenduma o odloku o veljavnosti prostorskih aktov na delu območja Urbano središče Barka. Ker je pobuda vsebinsko enaka tisti, za katero je pobudnik že zbral zahtevano število podpisov, bo župan predlog za razpis podal sam, so sporočili s koprske mestne občine.

Popovič, sicer nekdanji koprski župan, svojo pobudo utemeljuje z dejstvom, da je del območja Urbanega središča Barka tudi območje neuresničenega občinskega prostorskega načrta za ureditev Centralnega parka Koper.

Razveljavitev občinskega prostorskega načrta Centralni park Koper je bila sicer že predmet referendumske pobude, za katero je pobudnik zbral zahtevano število podpisov, a do glasovanja takrat ni prišlo zaradi sklepa ustavnega sodišča. To je odločilo, da o veljavnosti takrat izpodbijanega odloka ni mogoče odločati na naknadnem referendumu, so sporočili z Mestne občine Koper.

Zato se je koprski župan odločil, da predlog za razpis referenduma poda kar sam in s tem omogoči izvedbo postopka brez vnovičnega zbiranja podpisov, so še navedli na občini.

S tem, ko bo predlog za razpis podal župan osebno, se bodo bistveno skrajšali roki za izvedbo referenduma, zaradi česar bo lahko vprašanje uveljavitve odloka na območju Urbanega središča Barka rešeno hitreje, in tako bo hitreje znana tudi odločitev občank in občanov o nadaljnjem razvoju območja, ki ga odlok ureja, so navedli na občini.

Za mnenje o dogajanju v zvezi z referendumom smo povprašali tudi bivšega župana Borisa Popoviča. Ta je za naš portal povedal, da je novo vodstvo občineOdlokom o razveljavitvi Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za ureditev "Centralnega parka Koper," prekinilo delo preteklega vodstva na omenjenem projektu, saj so za dotično zemljišče imeli v mislih drugačne načrte. Na mestu, kjer je Popovič želel zgraditi park, ki bi pomenil dodano vrednost razvoju turizma v mestu, bi sedaj naj stal stanovanjski kompleks. Kar pa bi, dodaja Popović imelo poguben vpliv na razvoj koprskega turizma. Ker bi s tovrstnim posegom vplivali tako na prihodnost kot na kvaliteto življenja občanov Kopra, je Boris Popovič mnenja, da je v tem primeru referendum v demokratični družbi nujen. S tem namenom je zanj tudi zbral glasove in jih predložil sedanjemu županu. 

Predlog za razpis omenjenega referenduma bo občinski svet Mestne občine Koper obravnaval na prihodnji seji 22. julija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  10 .07. 2021 ob  11: 29
23
Hahahaha kako ga je Bržan scat peljal. Popo je mislil, da bo spet tri mesece cirkus delal, zdej gremo pa drito glasovat. ;)

Daj, Popo, ne seri več s temi tvojimi nepremičninskimi posli in se sprijazni, da je Bržan že naredil večji park od tebe in še enga dela. Če bi hotel nardit park, bi ga naredil. Dovolj časa si bil župan, zdaj pa nisi več. Uživaj v penziji in dojemi že enkrat, da zdej drugi vodjo občino. Zaenkrat kaže, da boljše od tebe!

vseved |  10 .07. 2021 ob  11: 11
Pa naj odločijo ljudje!
alfa |  10 .07. 2021 ob  07: 04
KAJ KDO VE,KDAJ SO SPET VOLITVE?
kokodek |  10 .07. 2021 ob  00: 50
27
park na bo na parcelah, ki si jih delijo bivši župan in nepreklicno odstopljeni minister
frikofrkic |  09 .07. 2021 ob  21: 37
33
Ma je en bumbar ta Boris. Upam, da ko popuši referendum, so končno odseli.